Populære sporter
All sport
Vis alt

Usikker fremtid for Normann: – Har ikke peiling

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 31/05/2022 klokken 17:48 GMT+2

Mathias Normann er ferdig etter et låneopphold i England som endte med nedrykk fra øverste divisjon. Hvor veien går videre, er fremdeles usikkert.

Mathias Normann

Foto: NTB

ULLEVAAL (Discovery):
Etter en lang og tung sesong i Premier League, har den norske landslagsprofilen vendt blikket mot de kommende Nations League-kampene med landslaget.
– Den omstillingen er null problem. Her vinner vi kamper, så her burde smilet mitt være på plass i alle ganger, sier Mathias Normann til Discovery, som allerede har fått gliset tilbake.
For det har vært en blytung sesong for Norwich og Mathias Normann. Klubben endte som tabelljumbo med fattige 22 poeng på 38 kamper, noe som fortsatt svir for 26-åringen.
– Vi feilet. Det er noe jeg ikke liker å snakke om. Vi feilet, vi rykket ned, ferdig. Vi må bare ta med oss den erfaringen og komme oss videre, forteller Normann.
Sesongen startet likevel ikke så verst for nordmannen personlig. Selv om den store poengfangsten hadde uteblitt for kanarifuglene, høstet midtbanekrigeren fra Svolvær lovord for prestasjonene. Han ble blant annet kåret til månedens spiller i Norwich i september.
Det gjorde at klubber Leicester viste interesse for den daværende Norwich-spilleren, som var utlånt fra den russiske klubben Rostov.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Normann oppsummerer «fiaskosesongen»: – Vi feilet

Neppe Russland-retur

Nå har det dog vært stille rundt den norske landslagsspilleren på ryktemølla en stund. Det eneste som er sikkert er at han ikke blir med Norwich ned til Championship.
På spørsmål om hvordan klubbstatusen er per dags dato, rister Normann på hodet før han svarer:
– Har ikke peiling.
En retur til Russland virker det uansett ikke å bli, selv om Normann ikke vil avskrive det helt.
– Det er jo aktuelt, men jeg tviler på at det skjer, forteller svolværingen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Overlykkelig Sæter husker ikke kampen – sender syrlig stikk til VIF-profil

Lanserer Tyskland som en mulighet

– Jeg tenker at dersom du klarer deg i Premier League, så klarer du deg i hvilken som helst liga, sier Discoverys fotballekspert Lars Bohinen om Mathias Normann.
Bohinen trekker fram den tyske Bundesligaen som et mulig stoppested for midtbanekrigeren.
– Han er både teknisk og fysisk god, og han har god forflytningsevne. Den type midtbanespillere tror jeg er relativt ettertraktet i Bundesliga, utdyper eksperten.
Til TV2 har Normann uttalt at han ønsker å vinne noe, og at han har sett på landslagskamerat Jens Petter Hauge - som sammen med tyske Eintracht Frankfurt - kunne løfte Europaliga-trofeet denne sesongen.
Bohinen tror 26-åringen kunne ha passet fint inn i en klubb på omtrent samme størrelse som Hauge sin arbeidsgiver.
– Øvre halvdel i Bundesliga ser jeg på som en realistisk målsetting med tanke på at han både er norsk landslagsspiller og at han har klart seg bra i Premier League for et relativt beskjedent lag. Med de ferdighetene han besitter, så er det absolutt en mulighet, mener Discovery-eksperten.
Mathias Normann har i utgangspunktet kontrakt med Rostov til 2024. Han endte 2021/22-sesongen med totalt 29 kamper, ett mål og to målgivende for Norwich.
Sett denne?
picture

Hør og se dommernes kommunikasjon: – Osame, dette er voksenkamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame