Hareides Danmark slo Wales og vant gruppen

Publisert 16/11/2018 klokken 23:19 GMT+1

Åge Hareides menn sikret gruppeseieren i Nations League med 2-1 over Wales fredag.

Wales Danmark

Danskene startet friskt i Cardiff, og vant til slutt kampen etter scoringer av Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite. Gareth Bales redusering i nest siste minutt var ikke nok, og waliserne fikk dermed ikke revansje fra 0-2-tapet sist. Med seieren vant Åge Hareide og Danmark gruppe B4.
Tottenham-juvel Christian Eriksen testet skuddfoten allerede etter to minutter, men avslutningen gikk noen centimeter over tverrliggeren.
Etter åtte minutter forsøkte Real Madrid-stjernen Gareth Bale et langskudd, men Kasper Schmeichel hadde grei kontroll og slo ballen til corner. Waliserne kom til flere halvsjanser, men danskene skulle løfte seg etter hvert.
I det 42. minutt satte de opp en mønster-kontring. Yussuf Poulsen vant ballen, spilte opp på Nicolai Jørgensen, som la igjen ballen som igjen endte hos Poulsen i stor fart framover. Leipzig-angriperen spilte på første berøring til Jørgensen som plasserte ballen sikkert forbi Wayne Hennessey i Wales-buret.

Imponerende statistikk

Wales ga ikke opp og med åtte minutter igjen klinket Bale til på frispark. Ballen suste mot Schmeichel sitt venstre kryss, men Leicester-målvakten reddet.
Martin Braithwaite sørget for 2-0 to minutter før slutt, før Bale reduserte til 1-2. Det holdt ikke og danske sikret gruppeseieren.
Bortsett fra VM-exiten mot Kroatia i straffesparkkonkurranse, har ikke Hareides menn tapt en offisiell kamp siden oktober 2016. I år har danskene kun sluppet inn tre mål om man ser bort fra Slovakia-kampen, der et vikarlandslag spilte som følge av en spillerkonflikt.