Det opplyste UEFA-ledelsen i kjølvannet av sitt styremøte torsdag.
I en uttalelse heter det at klubbene vil ha frist til 6. oktober med å registrere spillere til neste sesongs Champions League og Europa League. Overgangsvinduet stenger kvelden før.
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
3 TIMER SIDEN
Konkurranse Direktør i Norges fotballforbund, Nils Fisketjønn, opplyser at dette skal være et samarbeid mellom nasjonene.
– Dette er en henstilling fra UEFA. Alle nasjonene skal samarbeide om dette og vi er selvfølgelig med på det. Vi skal ta en runde med klubbene før vinduet blir satt og det satser vi på å få gjort før vi skriver 1. Juli, forklarer Fisketjønn til Eurosport.
Onsdag ble det offentliggjort at 2020/21-utgaven av Champions League starter 20. oktober. To dager senere ruller også ballen i Europa League.
Normalt stenger det europeiske overgangsvinduet i månedsskiftet august-september. Nå kan klubbene bli gitt ekstra tid til å forsterke sine spillerstaller.
Forslaget om å forlenge vinduet må også sees i sammenheng med at virussituasjonen vil medføre senere sesongstart for de aller fleste ligaene i Europa. Mange steder er ikke inneværende sesong avsluttet ennå.

Finansiell vri

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har gitt flere nasjoner grønt lys til å åpne overgangsvinduet flere uker før inneværende sesong er over. Samtidig vil ikke en spiller som bytter klubb nå kunne representer sin nye arbeidsgiver før neste sesong.
UEFA-ledelsen opplyste også etter torsdagens møte at den er innstilt på å tillate en viss fleksibilitet med hensyn til etterlevelsen av fotballens økonomiske regelverk.
Det siste innebærer blant annet at regnskapsårene 2020 og 2021 sees på som en helhet. Regelen om at klubbene ikke skal bruke mer penger enn de tjener blir først fulgt opp i 2021.
UEFA opplyser at tiltakene rundt det økonomiske regelverket gjøres for å motvirke de negative finansielle konsekvensene og effektene av viruspandemien.

VM-avklaring

Torsdagens styremøte ga også en avklaring rundt gjennomføringen av den europeiske kvalifiseringen til VM-sluttspillet i fotball i Qatar i 2022.
Lars Lagerbäcks Norge og de øvrige deltakernasjonene deles inn i ti grupper, der kun vinneren går rett til sluttspillet. Fem av gruppene består av fem lag, og de øvrige fem av seks.
De ti lagene som ender på annenplass i sin gruppe spiller omspill sammen med to nasjoner som kommer inn via Nations League. De skal kjempe om tre plasser.
(©NTB)
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
9 TIMER SIDEN