Populære sporter
All sport
Vis alt

Minneverdig merkedag for matchvinneren: – Noe helt spesielt med den historien

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 10/11/2023 klokken 09:03 GMT+1

Han ble tungen på vektskåla da Molde sikret videre spill i Europa. Det var noe Kristian Eriksen knapt våget å drømme om selv for noen år siden.

Scoret sine første mål i Europa League: – Utrolig stolt

NYA ULLEVI (Discovery):
Molde styrket kraftig sine muligheter til videre spill i Europa League da de slo Häcken 3-1 i Gøteborg på torsdag.
Kristian Eriksen skal ha en stor del av æren for at de blå fra Romsdalen stakk av med seieren. Han var nemlig mannen bak både 2-0- og 3-1-scoringen.
– Det er helt fantastisk. Vi har hatt noen tunge Eliteserie-kamper, så det å dra i land det her smaker selvfølgelig utrolig godt. Jeg er veldig stolt over å kunne hjelpe laget med to mål. Det er mine to første mål i Europa League, så det er en dag for minneboken min i alle fall, sier Eriksen til Discovery.

Lang reise

Veien til toppen og et gruppespill i Europa har vært lang for hamarsingen. Midtbaneterrieren jobbet i barnehage ved siden av fotballen fram til han meldte overgang fra HamKam til Molde i fjor høst.
I 2020 måtte han drive egentrening i et halvt år grunnet koronapandemien. På daværende tidspunkt spilte han for 3. divisjonsklubben Elverum, som ikke fikk opprettholde egen virksomhet på det tidspunktet. Samme år fikk han derimot lov til å returnere til HamKam i OBOS-ligaen.
Siden den gang har utviklingen både på banen og i hverdagen hvert enorm for 28-åringen. Torsdagens prestasjon var et synelig bevis på progresjonen.
– Det er noe spesielt med den historien. Hvor mange timer og hvor mye jeg har lagt ned for å bli 100 prosent profesjonell fotballspiller er utrolig gøy og lærerikt. Jeg føler faktisk at jeg lærer hver dag i Molde fortsatt. Det er det som trigger meg, sier han.

Hyller laget

Der Eriksens første scoring var av det noe enkle slaget, var den andre intet mindre enn et smykke.
Idet Häcken var i ferd med å mobilisere til en ordentlig sluttspurt, hamret istedenfor Moldes midtbanespiller den siste spikeren i kista med venstrefoten.
– Det ble sagt at noen måtte dra fram noe ekstra i dag, og i dag var det jeg som fikk et kremmerhus. Jeg er utrolig stolt.
– Har du noensinne scoret et bedre mål?
– Nei, ikke med tanke på scenen og at det er Europa League. Det var en veldig, veldig viktig kamp for oss, og det var et tidspunkt hvor de kunne ha lagt et voldsomt press på oss, påpeker Eriksen.
Selv om det var 28-åringen som stjal overskriftene, mener han selv at det er langt flere som skal ha sin del av æren for at Molde tok sin andre strake seier i Europa League.
– (Eirik) Haugan og de andre bak der blokkerte skudd og jublet. Det er sånn vi ønsker å stå fram i Molde, så jeg skal gi cred til hele laget og støtteapparatet. Jeg synes vi traff på en balanse, som vi kanskje har slitt med. Vi må fortsette å jobbe med det her nå og bygge videre på det, slik at vi ikke får for store svigninger. Vi må heve det bunnivået som vi har hatt lik, sånn at det ikke blir så langt ned.
Sett denne?
picture

Næss om Pellegrinos sesong: – Bare å ta av seg hatten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame