Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommer med advarsel til Glimt-sjefen: – En farlig tanke

Espen Blaker

Oppdatert 06/10/2022 klokken 08:28 GMT+2

Den anerkjente Arsenal-journalisten Charles Watts er enig med Kjetil Knutsen i at timingen er god for å møte Arsenal, men advarer samtidig mot London-lagets reserver.

Kjetil Knutsen

Foto: Getty Images

LONDON (Discovery):
Det virker kanskje rart å snakke om «god timing» og det å møte laget som leder Premier League. Men skulle Bodø/Glimt valgt én uke å møtt Martin Ødegaard og co i, ville de nok valgt denne.
Torsdagens Europa League-oppgjør kommer nemlig midt mellom to gigantoppgjør i Premier League. Mens Tottenham var på besøk på Emirates forrige lørdag, venter Liverpool på Anfield søndag.

Fordel Glimt?

Det kan være en liten fordel for Bodø/Glimt, mener Kjetil Knutsen.
– Du skal ikke se bort fra det når Liverpool kommer tre dager etter oss, men jeg har sett Zürich-kampen og gud hjelpe meg. De har litt å velge i. Det er så høy kvalitet i det kollektive offensive spillet og enkeltspillerne. Du må la deg imponere over det nivået de holder, sier Glimt-sjefen.
Mikel Arteta hvilte flere av sine største stjerner i Sveits. Mot Glimt forventes det enda større utskiftninger - uten at Arsenal-manageren vil avsløre altfor mye.
– Det handler om å holde fokus, være ydmyke og ikke minst øke konkurransen mellom spillerne i stallen. Europa League er en viktig turnering for oss, og det er ikke noe vi nedprioriterer, sier Arteta.

Kommer med Glimt-advarsel

Charles Watts er en av de engelske journalistene som følger Arsenal tettest. Goal-korrespondenten er enig i at Glimt møter Arsenal på et gunstig tidspunkt.
– Ja, absolutt. Laget du så mot Tottenham og det du vil se mot Liverpool til helgen vil være totalt forskjellig fra torsdag. Det kommer til å være mange unggutter involvert. Sånn sett er det en god mulighet for Glimt, sier Watts til Discovery.
Likevel kommer han med en advarsel til Kjetil Knutsen og alle som er glade i Bodø/Glimt.
– Det er lett, og samtidig farlig, å tro at et redusert lag på papiret betyr en enklere kveld på jobben. Mange av de som kommer inn til kampen vil være sultne. De har ikke fått mange sjanser, og vil være svært lystne på å vise seg frem og komme nærmere en startplass i Premier League.
Og flere av de som kommer inn var så sent som i fjor en del av Artetas førsteellever.
– Du har Tierney og Tomiyasu, som begge var faste i fjor. Så har du Fabio Vieira, Marquinhos, Eddie Nketiah… Disse spillerne er virkelig sultne på å gripe muligheten. Selv om det blir mange endringer og laget vil være svakere enn det som spiller i Premier League, vil det være fylt av spillere som ønsker å bevise noe.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her blir Knutsen overrasket på direkten: – Helt sinnssykt

Ingen Ødegaard?

Watts spår at kun én eller to av spillerne som møtte Tottenham starter torsdag kveld.
– Jeg tror det er gode muligheter for at en av stopperne og en av midtbanespillerne starter. Skulle jeg gjettet, ville jeg gått for Gabriel og Xhaka.
– Det ser med andre ord dårlig ut for nordmenn som håper å se Martin Ødegaard mot sine landsmenn?
– Ja, dessverre. Fabio Vieira kommer til å ta hans plass. Men jeg tror han kommer til å være på benken, så et innhopp er godt mulig. Mot Zürich hadde Arteta flere erfarne spillere på benken, blant annet Gabriel Jesus. Så jeg tror han vil være en del av kamptroppen.
Sett denne?
picture

Skuffet over lekkasjer fra innsiden: – Et sykdomstegn

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame