Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertens spillerbørs etter Glimt-kampen: – Viser at kvalitet koster

Oppdatert 08/09/2022 klokken 21:08 GMT+2

Dette er Discovery forballekspert Petter Bø Tosterud spillerbørs etter Europaleague-kampen mellom PSV Eindhoven og Bodø/Glimt.

Patrick Berg og Albert Grønbæk

Foto: Getty Images

Dette er Bø Tosteruds dom over Bodø/Glimt spillere etter 1-1 i Nederland.

Nikita Haikin (6)

Flere gode redninger, men gir bort et farlig retur til Vertessen hvor han er heldig at det ikke blir baklengs. Han er som vanlig ellers offensiv i stilen og kan ikke lastes for målet til Gakpo.

Alfons Sampsted (5)

Spilte mest på det trygge, og hadde en tøff oppgave med å stoppe en av PSVs største trusler. Løste oppgaven greit.

Marius Lode (5)

(70 min) Ikke den roen med ballen som vi har blitt vant med og gamblet flere ganger i det defensive. Trenger tid for å bli varm i Glimt-trøya igjen.

Marius Høibråten (7)

Sterk i alt han foretar seg. Stopper en ball som hadde en skummel retning i førsteomgangen. Reddet muligens et baklengsmål der. Kunne nok i likhet med flere vært mer på tærne i forbindelse med scoringen til Gakpo.

Brice Wembangomo (5)

For ofte upresis i pasningsspillet og tidvis rotete med ballen. Farten kom godt med i løpsdueller.

Hugo Vetlesen (6)

Misser på Glimt sin første store sjanse i førsteomgangen. Heading over på bakerste etter corner. Satte fart flere ganger på flott vis, selv om den siste pasningen manglet. Har muligheten til å bli matchvinner på overtid, men avslutter rett på keeper.

Patrick Berg (7)

Glimts beste. Dekker store rom. Gjør en vanvittig viktig jobb som den balanserende på midten. Kommer til å bli ekstremt viktig på bortebane i Europa denne høsten.

Ulrik Saltnes (6)

I likhet med Berg løpes det ekstremt mye fra Saltnes. Gjør seg ofte spillbar i det offensive, men får ikke like ofte ball i Nederland som i Norge.

Joel Mvuka (6)

Litt opp og ned, men tør å utfordre enkelte ganger. Skulle gjerne sett mer av ferdighetene en mot en.

Runar Espejord (5)

58 min. Løper det han klarer på topp, men da ballen ble involvert stokket det seg flere ganger. Sterk på defensiv dødball.

Albert Grønbæk (7)

Å, hold nu kæft for en scoring! Setter inn 1-0 på et strålende vis. Der får han vist at kvalitet koster. Skulle gjerne sett mer av kvalitetene hans i førsteomgangen. De siste 45 minuttene blir mest preget av defensiv jobbing, men dette er han jobb han gjør 100%. En god avslutningsmulighet i andreomgang.

Lars Jørgen Salvesen (6)

Kom inn etter 58 minutter
Setter opp Vetlesen til det som burde blitt kampens siste scoring. Gjør en god jobb under tidvis vanskelige forutsetninger. Positivt innhopp.

Isak Helstad Amundsen

Inn etter 70. min - ikke nok til karakter.
Ivrig på å vise seg frem etter å ha blitt benket og viser det ved å utfordre umiddelbart. Får et gult kort for en stygg takling i forsøk på gjenvinning. Kommer ellers greit fra det.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame