TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Det føles kjedelig og fortjent. Vi skapte ikke nok, og de var effektive og kontret knallhardt, sier Anders Ågnes Konradsen til Eurosport.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Han har slitt med skadeproblemer, og det var klart allerede på forhånd at han bare skulle spille 30 minutter. Da han kom inn var kampen på mange måter allerede avgjort.
– Det virker litt forknytt mentalt. Vi har en tøff historie i Europa, og de første 15 minuttene sitter man bare og håper at de ikke får et mål. Det gjorde de selvfølgelig i dag, en ganske heldig scoring for deres del. Og da blir resten av kampen litt derfra. Det er tøft mentalt, så vi må bare bryte på for å få snudd det.
– Forklar litt hvordan det funger. Det har gått galt tidligere, og så blir man litt nervøs og redd for at det skal skje igjen?
– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Litt forknytt, enkelt og greit. Men det ser ikke ut som vi har en voldsom naturlig selvtillit i inngangen til disse kampene. I dag får vi en uheldig scoring imot før kvarteret er spilt, og så blir de følelsene forsterket og den lille selvtilliten tatt litt bort. 3-0 til pause er tøft. I det minste hever vi oss litt etter hvilen og på slutten, men vi er selvfølgelig ikke i nærheten av å få med oss noe.
– Hvordan kan man jobbe med å løse sånt da, handler det bare om å få noen gode opplevelser eller snakker man om det, eller ...?
– Nei, det er et godt spørsmål. Jeg skulle ønske jeg hadde svaret. Vi får tenke litt på det og komme oss ut av det, sier Konradsen.
Saken fortsetter under:

– Blir straffet knallhardt

Trener Eirik Horneland la ikke mye i mellom da han oppsummerte tapet, og innrømmet glatt at det nå ser vanskelig ut med avanserment.
– Det gjør det jo. Det er det ingen tvil. Akkurat nå er Rosenborg på samme nivå som i fjor. Vi blir tulla med i Europa. Jeg er veldig overrasket over hvordan lufta har gått helt ut av oss i forhold til juli og august. Da var vi mer på høyde med disse lagene, sier RBK-treneren.
Med fraværet av troppens eneste naturlige høyreback, måtte venstreback Birger Meling over på den siden. Laget ga nærmest bort flere mål, og skapte veldig lite selv mot det nederlanske storlaget PSV.
– Hva det skyldes vet jeg ikke. Men vi har ikke råd til å gjøre slik feil på dette nivået, da blir vi straffet knallhardt. Det må vi bare få luket bort og gjort noe med, for vi kan ikke holde på og fremstå slik i disse Europa-kampene. Vi kan ikke slippe inn tre-fire mål og se slik ut.
Landslagsbacken påpeker at dette var en kamp det skulle være mulig å få med seg noe fra. Etter tap også i første kamp mot LASK, måtte nesten Rosenborg ha tre poeng for å være med i kampen om avansement.
Men som rogalendingen selv påpeker; de var ufarlige selv og klarte ikke sette noe trykk eller skape sjanser.
– Vi har mye ball, men det blir ingenting ut av det. Vi må se på hvordan vi kan få satt hverandre opp i litt farlige situasjoner, for akkurat nå så leder oss bare ut og så blir det spill på siden og eventuelt noen innlegg. Vi må bare jobbe på, det er fire kamper igjen og jeg har ikke lyst til at det skal bli resultater som dette fremover. Vi skal ikke legge skylden på noe annet, men bare gå i oss selv. De er mye farligere i begge ender av banen og flinkere til å forsvare eget mål enn vi er.
Han kjøper ikke helt lagkamerat Konradsen forklaring om at kan være mentalt.
– Det blir litt rart å si det også. Vi spilte mot gode lag og leverte gode prestasjoner i hele kvaliken, så det er litt sånn ... Jeg vet ikke, det er nok litt todelt det der. Vi må klare å knekke den koden, og så må vi slutte å gi vekk dumme mål og tørre å stole på oss selv, for vi har egentlig ferdigheter, men så må vi bli litt råere på siste tredel.
Saken fortsetter under:

Vikarierte som venstreback

Anders Trondsen så frem til å få sjansen i rollen som høyre indreløper, der han trives best og ble drillet på trening. Så kom forfallene, og han måtte vikariere på venstrebacken. Han mener han kom greit fra oppgaven i store deler av kampen for egen del.
– Det var ikke mye som stemte defensivt i dag, og vi blir kanskje litt naive til tider når vi spiller på oss såpass mange brudd, sier han til Eurosport.
Nå står laget med to tap på to kamper i Europa League. Det er allerede langt opp til tetlagene.
– Nå må vi bare komme oss tilbake på vinnersporet, vi hadde en ganske svak kamp mot Brann her også, så det er egentlig det fokus er på nå. Komme oss opp igjen der vi var mot Zagreb. Det ser ut som lufta har falt litt ut av oss etter den kampen, og det er altfor dårlig av oss. Vi har veldig mye å spille om ennå, så jeg ser egentlig ingen grunn til at det har skjedd.
– Ja, for kvaliken var bra, både i fjor og i år, og så har gruppespillene endt opp som et lite mareritt. Hva kan forklaringen på det være, er det som du sier at lufta går litt ut når man er ferdig med den biten?
– Nei, altså, det er et veldig godt spørsmål. Men når det skjer to år på rad så kan man jo begynne å tenke i de banene der. Men det skal jo ikke skje, og hvis det er tilfellet så er det altfor dårlig av oss. Da må vi ta en prat her inne. For vi har veldig mye å spille for, og når man kommer til Europa så bør man brette opp ermene og vise seg fra sin beste side. Jeg tror ikke det er tilfelle at vi har gjort det, men man kan jo begynne å lure da.

Skader og sykdom

Han måtte forlate banen med skade i andreomgang, som førte til at unge Edvard Tagseth fikk sin Europa-debut på venstrebacken. Trolig rekker han ikke å bli frisk til Haugesund-kampen, og både Vegar Eggen Hedenstad og Yann-Erik de Lanlay måtte melde forfall til PSV-kampen med sykdom.
– Helgens kamp kommer nok kanskje litt i tidligste laget. Jeg skal ta MR-bilder i morgen, så får vi se. Jeg fikk en liten i hamstringen der, men jeg vet lite nå, vi får se når vi har tatt bilder, sier Trondsen.
Bjørn Maars Johnsen fikk muligheten på topp, men slet med å komme til noen farligheter. Før han ble tatt av banen rakk han også å miste ballen som enkelt førte til baklengsmål nummer tre før pause.
– Jeg vil ikke analysere for mye, jeg vil bare se på meg selv. Jeg var ikke på det nivået jeg skal være på i dag. Jeg tar skylden for det ene målet. Når vi gir så gode lag sjanser, scorer de med en gang. Det skjer kanskje i Norge mot Brann, men mot slike lag gjør det det. Det er frustrerende, og nå må vi vinne de to neste for i det hele tatt ha en sjanse, sier han til Eurosport.
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53