TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg – PSV Eindhoven 1-4 (0-3)
Det var aldri noen tvil på Lerkendal. PSV var flere hakk for gode for Rosenborg. Ambisjonen om å bite fra seg i europeisk sammenheng ser foreløpig ut til å være ganske fjern.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det er en svak prestasjon. De løper fortere enn oss, spillere med høyere intensitet og har høyere tempo. Vi blir nummer to i alt.
– De spiller med en større fart enn oss og med mer felles retning enn det vi gjør, konstanterte Eirik Horneland i intervjuet med TV 2 etterpå.
Tre mål fra van Bommels PSV i førsteomgangen drepte det de rundt 10 000 frammøtte trønderne turte å håpe på før kveldens kamp. Reduseringen kom omsider i andreomgangen, før PSV punkterte like etterpå.
Nå ser det mørkt ut for avansement til utslagsrundene:
– Det gjør det jo. Det er det ingen tvil. Akkurat nå er Rosenborg på samme nivå som i fjor. Vi blir tulla med i Europa.
– Jeg er veldig overraska over hvordan lufta har gått helt ut av oss i forhold til juli og august. Da var vi mer på høyde med disse lagene.

Kontret i senk

Det ble nemlig tungt for RBK da de nederlandske gjestene scoret på det som var deres første målsjanse. Rosario fikk alt for mye plass utenfor 16-meteren etter 14 minutter. Skuddet gikk via et Valsvik-bein og dalte ned bak André Hansen. En stille periode fulgte, dog med et PSV-overtak.
Syv minutter før pause scoret bortelaget sitt andre. En kontring på et RBK i ubalanse sørget for at Dumfries fikk avslutte på bakre stolpe. Hansen ga retur og Dumfries smalt ballen inn foran mål igjen. Der spurtet en uheldig Birger Meling ballen i eget nett.
Kun tre minutter senere spilte Maars Johnsen ballen bort på fryktelig vis. Kontringssterke nederlendere straffet Rosenborg knallhardt. Brennhete Donyell Malen satte 0-3 og et håpløst utgangspunkt for trønderne inn til pause. Hornelands menn så bedre ut etter hvilen, særlig etter Konradsen og Søderlund kom på banen.
Og etter 70 minutter kom endelig Rosenborg-målet. En corner skapte trøbbel for PSV som nesten scoret selvmål. Keeper reddet på strek, men ballen havnet ute hos Samuel Adegbenro som uten problemer satte inn reduseringen fra kort hold.
Det hjalp lite da PSV scoret på nytt ni minutter senere. Nok en gang var storlaget giftige på kontra. Doan slapp til Donyell Malen som alene med Hansen bredsidet ballen forbi RBKs sisteskanse.
Dermed befinner Rosenborg seg på bunn av gruppa med null poeng, to tap og 1-5 i målforskjell. Det er tre poeng opp til Sporting på 2. plass som gir kvalifisering til utslagsrundene.
Saken oppdateres!
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53