• Se Aris – Molde i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge – sikre deg tilgang her!
Molde er på plass i Hellas for returoppgjøret mot Aris Thessaloniki i kvaliken til Europa League.
Laget har en solid 3-0-ledelse før kveldens returoppgjør, og daglig leder Øystein Neerland mener det blir avgjørende å komme seg til Europa League nå som Rosenborg er sikret gruppespill.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det er jo en økonomisk dimensjon i dette om man skulle ta seg til gruppespill, det er jo først der de store pengene ligger. Rosenborg fikk en solid pott som serievinner i Norge i fjor, og nå er de sikra et gruppespill og rundt 100 millioner. Vi ønsker å komme i et gruppespill også for at det gapet ikke skal bli for stort.
Han understreker samtidig den økonomiske viktigheten av at Molde tar seg til gruppespill.
– Det er stort i dag og. De har den doble omsetninga av det vi har. Om vi ikke tar oss til gruppespill blir den det tredoble eller firedoble, og da vil de ha en fordel i de neste to-tre årene økonomisk, forklarer han, og understreker at han mener det uansett er bra for norsk fotball at norske lag kommer seg ut.
– Det er bra for norsk fotball at flest mulig lag gjør det bra i Europa. For vår del betyr det mye også for klubbens attraktivitet. Det er lettere å få unge spillere til Molde hvis vi jevnlig spiller og gjør det godt i Europa.
Les også: Avslører SMS fra Brann-trener
Underveis i treninga på kamparenaen onsdag kveld måtte Molde konstatere at serieledelsen forsvant da Bodø/Glimt slo Kristiansund, men det laget har levert så langt i år gjør likevel at Neerland tror Molde tåler presset.
– Vi har leda sesongen mer eller mindre hele tida frem til nå, uten at vi har tenkt på det. Gruppa har vært sultne og ivrige på å prestere, så vi har tålt å ligge på topp, sier han.
PS 1: Rosenborgs budsjett for 2019 er på ca 198 millioner, mens Moldes budsjett er på ca 110 millioner.
Sett denne?
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33