STAVANGER/OSLO (Eurosport.no):
– Han går inn og tar sjefsrollen fullstendig. Han dirigerer de andre som om man skulle tro at de hadde kjent hverandre i lang tid. Det var akkurat det vi håpte på. Å få den inspiratoren og lederen utpå der som virkelig går i krigen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Det sier Bjarne Berntsen til Eurosport.no om Kristoffer Løkbergs debut i 2-1 seieren over Sarpsborg 08.
Trønderen gikk rett inn på det som har vært et litt blekt Viking-lag i sommer og tok sjefsrollen. Etterpå satt rosen løst fra medspillere og trener.
– Zlatko Tripic sa det var veldig deilig å ha en til som kunne gaule litt på lagkompisene?
– Ja, og han er veldig konstruktiv i snakket også. Det er ikke noe negativt. Det er bare positivt og oppmuntrende, og det er dirigering i forhold til hvordan en skal presse og hvordan en skal fremstå. Det var veldig kjekt, fortsetter Berntsen.
Sett denne hyllesten av Løkberg? Saken fortsetter under videoen:

Fikk SMS av Branns-trener

Det er ikke så overraskende at Løkberg ble jaktet av Viking. Før sesongen la ikke Viking-treneren skjul på sin begeistring for spilleren i en duell med Brann-trener Lars Arne Nilsen for Eurosport. De to har også utvekslet meldinger etter at Løkberg ble klar for Viking.
– Husk på det at jeg sa før sesongen da dere intervjuet meg på Ullevaal, at hvis det var en spiller jeg kunne velge fra Eliteserien, da sa jeg Kristoffer Løkberg. Ikke fordi han er den beste fotballspilleren, men han er en fantastisk ledertype. Jeg fikk en veldig hyggelig SMS av Lars Arne Nilsen da han ble klar, der han sa at vi fikk en fantastisk gutt i garderoben og at han håpte at vi fant ham en god plass på banen.
Før kampen mot Sarpsborg 08 hadde Løkberg kun 40 minutter med trening i beina sammen med de nye lagkompisene.
– Han stod opp veldig tidlig for å komme ned til medisinsk test og for å skrive under kontrakt. Det eneste som skuffet meg mest var at han ikke holdt 90 minutter, sier Berntsen, og ler.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Vi brukte litt ekstra tid

Men før Løkberg skrev under for Viking var det mye frem og tilbake. Da overgangsvinduet åpnet aksepterte Brann et bud som lå på nærmere én million kroner, men en overgang til Viking strandet i første omgang på spillerens personlige betingelser. Flere klubber jaktet også på spilleren - blant annet gamleklubben Ranheim. Berntsen ville ikke skrinlegge en overgang helt da det virket som om Løkberg ikke kom i første omgang og til slutt ble det klart.
Slik kommenterer Berntsen prosessen.
– Det gikk veldig fort og Brann ville ha en rask avgjørelse. Da vi ikke ble enige og andre klubber var på banen, så tenkte jeg at vi ikke ble enige da. Vi brukte litt ekstra tid og tenkte enda mer på hvor viktig vi følte det var, sier Viking-treneren.
Med seks kamper uten seier før Sarpsborg 08 kom på besøk var avstanden ned til bunnen liten. Hvorvidt Løkberg kan være forskjellen på Eliteserie-kontrakt eller ikke, svarer Berntsen slik:
– Først og fremst er det viktig at vi er et lag som står samlet, men vi trenger noen ledere ute på banen som virkelig kan holde ting samlet. Vi har masse ungdommelig pågangsmot og mange som tar sjanser når de ikke burde ha gjort det. Da er det viktig å ha noen som kan roe det ned litt og sett ned foten når det trengs.
Sett denne?
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22