TRONDHEIM (Eurosport.no)
Rosenborg forbereder seg til hjemmekampen mot portugisiske Sporting i Europa League torsdag kveld. Likevel kommer man ikke utenom at en tidligere RBK-spiller stjeler noe av fokuset.
Denne uken slapp Nicklas Bendtner, som tilbragte om lag to og et halvt år i Trondheim før han forsvant til FC København tidligere i år, sin bok "Begge sider". Rett nok har man foreløpig stort sett bare hørt en side, nemlig Bendtners egen versjon av oppholdet i klubben.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Noen roses og andre refses når historien fortelles gjennom den danske stjernens øyne. Han forteller om splittelse i spillergruppa etter at flere skal ha sett lei av hans særskilte betingelser, om hemmelige avtaler og om hvordan den store planen om å få ham VM-klar og selge ham dyrt videre i etterkant falt i fisk.
Den det går verst utover fra spillergruppen, er imidlertid spisskollega og -konkurrent Alexander Søderlund.
"Hjemme mot Molde den 8. april 2018 vil Kåre prøve noe nytt, og sender meg ut på venstrekanten. I stedet får Alexander Søderlund lov til å spille spiss. Søderlund er hentet tilbake fra Frankrike, hvor han ikke akkurat slo til. Og helt ærlig, så er hans viljestyrke og selvforsåelse en del større enn hans avslutningsevner. Han slår meg på løpskapasiteten, ingen tvil om det, men ellers er han meget lite fryktinngytende. Og derfor ser jeg det ikke som en degradering. Det er ikke konkurranse om plassen på topp," skriver Bendtner i boken.
– Jeg har ikke noen særlig kommentar til det, utenom at han fikk en fin melding av meg før han dro inn i fengsel, så ja … Han får skrive det han vil. Det er ikke noe stress, sier Alexander Søderlund til rettighetshaver på Europa League, TV 2.
Tilbake i Trondheim etter at han sonet med fotlenke hjemme i København før sesongstart i år, er ikke stemningen god, ifølge Bendtner. Han mener en trio med nøkkelspillere ikke ønsket ham tilbake, og skriver følgende:
«I klubben har klikken omkring de tre A-er, André Hansen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen, vokst seg større. De har ikke ønsket meg tilbake. Nå var det endelig de som var i sentrum, og så snart jeg dukker opp, er de ren luft for journalistene. Det er en del misunnelse involvert i den slags. Artig nok, for jeg ville mer enn gjerne slippe oppmerksomheten», skriver Bendtner i boken.
Eurosport møtte Andre Hansen utenfor garderobeanlegget etter onsdagens treningsøkt. Han stilte opp og tok imot spørsmålene, uten å ville kommentere ytterligere.
– Nicklas Bendtner kom med en bok nå, der han åpner opp om hans tid og hans versjon av det som skjedde da han var i Rosenborg. Hva synes du om at han gjør det?
– Jeg har egentlig ingen kommentar til det, altså.
– Han nevner jo spesielt deg, da, og Anders Konradsen og Alexander Søderlund som de tre A-ene, som en slags klikk. Kjenner du deg igjen i det?
– Jeg har ingen kommentar til det heller.
– Han sier at du ikke ønsket ham tilbake og at han opplevde det slik. Var det slik?
– Jeg har ingen kommentar til det heller.
Smilet til Hansen sitter stadig løsere.
– Og så ett siste, at du skal ha vært misunnelig på hans stjernestatus og oppmerksomhet og den biten der. Var du det?
– Jeg har ingen kommentar til det heller.
– Det er mange som tenker at Andre Hansen, han er ikke misunnelig på medieoppmerksomhet og slikt...?
– Ingen kommentar til det heller, sier Hansen og humrer.
Også i retning trener Eirik Horneland kom Bendtner med en del krasse uttalelser. Blant annet at det fulgte et mye strengere regime da han tok over etter at Kåre Ingebrigtsen som hadde forsvunnet høsten i forveien, og hevdet blant annet at han bevisst la om planene like før seriestart bare for å kunne utpeke ham som syndebukk.
RBK-treneren tar imidlertid påstandende med stoisk ro, etter å ha lest Bendtners bok.
– Som jeg sa i går, og som jeg sier i dag igjen, er at om jeg hadde hatt veldig lyst til å kommentere det og gå dypt inn i det, så hadde jeg vel gjort det i går. Jeg tror ikke jeg hadde ventet til i dag. Jeg tror den boka står godt for seg selv, og jeg tror ikke den trenger noen energi fra meg for å leve godt, svarer han på Eurosports spørsmål om påstandende og beskyldningene er noe han ønsker å kommentere og svare på.
PS! Vegar Eggen Hedenstad er trolig spilleklar etter en skade. – Det ser slik ut, opplyser han til Eurosport.
Ifølge panelet i denne videoen, faller imidlertid noen av danskens påstander på sin egen urimelighet:
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53