• Se Rosenborg - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Shkëndija - Rosenborg 0-2 (1-5 sammenlagt):
OSLO/SKOPJE (Eurosport.no): Med 5-1 sammenlagt er Rosenborg klare for gruppespillet i Europa League for andre år på rad.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
To mål og holde nullen. Det var alt Shkëndija måtte gjøre for å slå ut Rosenborg og sikre seg en plass i gruppespillet i Europa League.

Hansen RBK-helt: – Deilig

Hjemmelaget fikk to enorme muligheter til å senke trønderne. Etter 19. minutter fikk makedonerne straffe. Men fra elleve meter klarte ikke Besart Ibraimi å overliste André Hansen i første omgang, som leverte en mesterlig redning. Tre minutter etter pause var det Izair Eminis tur til å prøve seg, men også da leverte Hansen solid keeperspill og reddet forsøket fra hjemmelagets spiller.
– Jeg har ikke sett redningene om igjen, men det virker som det er to bra straffer, én ting er å lese seg opp og bruke det man har studert i forkant, men det er det å komme seg ned raskt nok som er nøkkelen. Det er det som er deilig. Om det er en, to eller tre strafferedninger er ikke så viktig, sier keeper-helten til Eurosport.no.
– Men i dag er det vel det?
– Ja, det er jo forsåvidt det da. Men det er viktige tidspunkter å få tatt de på. De kom voldsomt ut fra startblokkene, fikk en tidlig straffe og å får de en rett etter pause i tillegg. Det kunne vært to avgjørende tidspunkter for at de hadde gått videre i stedet for oss.
Se intervjuet med Rosenborgs trener. Saken fortsetter under videoen:
Lagkompis Pål André Helland lot seg imponere av burvokteren.
– André Hansen er en tålelig bra burvokter, skrev Helland på Twitter, før han fulgte opp denne:
– Ok da. Få Hansen på sokkel!!
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

Bendtner ut med skade

Da hjemmelaget ikke klarte å sette ballen i mål viste Rosenborg vei. Nysigneringen Issam Jebali og Even Hovland skjøt ballen mot mål etter corner. Det var ikke lett å se hvem som scoret, men det viktigste var at ballen suste i mål.
Like etter målet måtte Nicklas Bendtner gå av banen med det som så ut som en skade etter et skuddforsøk. Rosenborg-spissen holdt seg til det høyre låret da han gikk ut og kan måtte stå over flere RBK-kamper. Inn kom Alexander Søderlund.
Rett før slutt fastsatte Tore Reginiussen sluttresultatet til 2-0.
  • Se Rosenborg - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Sett denne ukens podcast?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53