Borussia Dortmund – Red Bull Salzburg 1-2 (0-0):
I 2016 bestemte Valon Berisha seg for å representere Kosovo istedenfor Norge. Det er nok en avgjørelse landslagssjef Lars Lagerbäck helst skulle vært foruten i dag.
For i den første åttedelsfinalen i Europa League mot selveste Borussia Dortmund var den norskfødte 25-åringen kampens store spiller og scoret begge målene i en meget sterk og overraskende 2-1-seier.
Fotball
Haaland kåret til Europas beste unge spiller
21/11/2020 KLOKKEN 09:32
Se begge målene her (saken fortsetter under):
– Hvor går veien videre for Valon Berisha nå? Han har scoret to mål mot Dortmund! Det er en åpen kanal for salg av spillere mellom Salzburg og Leipzig, så det er ikke utenkelig at han kan ende opp der, utbrøt Eurosport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter Berishas andre scoring, som var av den meget fine sorten.
Etter en målløs første omgang fikk gjestene fra Salzburg straffespark da Ömer Toprak dro ned Hwang Hee-chan.
Berisha gjorde som mot Real Sociedad i 16-delsfinalen, og satte ballen sikkert i nettet fra ellevemeteren.
– Det er så iskaldt satt!, utbrøt Sundet.
Sju minutter senere var den tidligere Viking-spilleren på farten igjen. Stefan Lainer la ballen ut 45 grader, og Berisha styrte den helt oppe i krysset fra 10-12 meter.
– For en kveld han har! Dortmund blir rett og slett utspilt av et lag fra Østerrike! Det må være et av Dortmunds mørkeste øyeblikk de siste ti årene på hjemmebane, sa Sundet.
André Schürrle reduserte kun fem minutter senere, men gjestene holdt unna resten av kampen og kunne juble et utgangspunkt de neppe en gang hadde drømt om før returkampen – mye takket være Valon Berisha.
Resultater fra de øvrige kampene som startet 19.00:
AC Milan - Arsenal 0-2
CSKA Moskva - Lyon 0-1
Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 3-0
Bundesliga
Haaland-dobbel sikret seriesølvet for Borussia Dortmund
20/06/2020 KLOKKEN 15:39
Champions League
Haaland og Dortmund overkjørt og utslått av PSG
11/03/2020 KLOKKEN 21:55