Jærbuen slo konkurrenter som Ansu Fati (Barcelona), Mason Greenwood (Manchester United) og Alphonso Davies (Bayern München). Han danket også ut sin lagkamerat Jadon Sancho i Borussia Dortmund.
Haaland har siden overgangen til Dortmund i januar, scoret 27 mål på 29 kamper for den tyske storklubben. I høst står han med elleve scoringer på like mange oppgjør.
Bundesliga
Haaland-dobbel sikret seriesølvet for Borussia Dortmund
20/06/2020 PÅ 15:39

I selskap med Messi

Golden Boy-prisen deles ut av den italienske sportsavisen Tuttosport. Det har den gjort siden 2003. Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero og Paul Pogba er blant tidligere vinnere.
Det er første gang at en nordmann får den prestisjetunge prisen. Haaland var også nominert i fjor, men da gikk prisen til Atlético Madrids talentfulle angriper João Felix. Den gang ble han nummer fire.
I oktober ble det kjent at Haaland var blant de 20 spillerne som var igjen i finalefeltet.
LES OGSÅ: Koronakaos i OBOS-ligaen – også Jerv og Lillestrøm må i karantene

Fati ble folkets favoritt

Kåringen er et samarbeid mellom Tuttosport og en rekke europeiske sportsaviser. Det var i alt 40 fotballjournalister fra ulike redaksjoner som stemte, blant andre fra L'Équipe (Frankrike), Marca (Spania), The Times (Storbritannia), Bild (Tyskland), La Gazzetta dello Sport (Italia) og Aftonbladet (Sverige).
18 år gamle Fati måtte se seg slått av Haaland om den gjeveste trofeet, men Barcelonas supertalent fikk flest stemmer som folkets favoritt i en nettavstemning.
Tuttosport opplyser at Golden Boy-prisen vil bli tildelt Haaland i Torino 14. desember.
(©NTB)
Champions League
Haaland og Dortmund overkjørt og utslått av PSG
11/03/2020 PÅ 21:55
Bundesliga
Brennhet Dortmund-juvel vraket Bayern
14/11/2018 PÅ 15:15