Populære sporter
All sport
Vis alt

Lovende Bendtner-tester

Jonas Moen Rye

Oppdatert 25/09/2017 klokken 12:05 GMT+2

Rosenborg-fansen kan puste lettet ut etter at Nicklas Bendtner at dansken gikk av banen mot Lillestrøm.

Bendtner

Foto: Scanpix

Rosenborgs toppscorer og kanskje viktigste offensive spiller Nicklas Bendtner (29) ble tatt av banen i søndagens oppgjør mot Lillestrøm etter å ha fått seg en smell.
Dansken ble liggende etter en duell med Aleksander Melgalvis, og ikke lenge etter tatt av banen av Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. RBK-treneren forsøkte likevel å betrygge de som fryktet for torsdagens Europa League-kamp mot Vardar Skopje.
– Vi tok han av for å være på den sikre siden, så fikk vi behandlet det fort. Også regner vi med han er klar, eller han står nok over treninga i morgen, så er han nok klar til torsdag, forklarte Ingebrigtsen etter kampen.
Mandag kommer meldingen fra serieledernes medisinske koordinator Haakon Schwabe om at 29-åringen, som rakk å score to ganger før han måtte forlate Åråsen-gresset søndag, om at de første testene ikke gir grunn til bekymring.
– Vi skal se litt på ham etter lunsj igjen, men testene indikerte kun en støtskade, sier Schwabe, som videre opplyser overfor Eurosport.no at han regner dansken som spilleklar til torsdagens nøkkelkamp i Europa League.
Etter 0–4 i San Sebastián, er Rosenborg avhengige av et godt resultat mot makedonsk Vardar Skopje (som tapte 0–5 for gruppeleder Zenit) for ikke å ramle helt av i kampen om et avansement i gruppa.
Der blir Bendtner svært viktig. Dansken har scoret 14 mål for trønderne i Eliteserien så langt, og jakter toppscorer Ohi Omoijuanfu som står på 15. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal har tidligere uttalt at han tror det bare er et spørsmål om tid før Rosenborg-spissen passerer sin norske konkurrent, og at dansken fremdeles har til gode å vise frem sitt aller beste i den hvite og svarte drakta.
– Jeg tror fremdeles han er enda bedre enn det han allerede har vist. Dessverre for andre lag, men klarer Rosenborg å holde Bendtner skadefri og i Trondheim vil han score flere mål enn det han gjør nå, sa Rekdal.
Rosenborg kunne tidligere i høst opplyse om at Matthías Vilhjálmsson mister resten av sesongen med en kneskade. Etter at Mushaga Bakenga forsvant til Tromsø, er dermed Bendtner det eneste rene spissalternativet igjen i klubben.
Eurosport.no kommer tilbake med mer!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame