Rosenborg trakk Zenit St. Petersburg, Real Sociedad og FK Vardar i gruppespillet i Europa League. På ingen måte en drømmegruppe, men man unngikk imidlertid kanoner som Milan, Lyon og Arsenal.
Pål André Helland var skadet og gikk glipp av returmøtet med Ajax, men 27-åringen gledet seg ikke spesielt mye over gruppen.
– Det var noe av det tøffeste vi kunne få. Jeg ville ikke ha Zenit, det er et veldig godt lag og et navn som ikke klinger så godt, sier Helland til Eurosport.
UEFA Europa League
Krever erstatning av rivalens supportere etter Europa League-finalen
19/05/2018 PÅ 11:44
Kantspilleren var en av flere som ikke sprudlet over av glede etter trekningen. Stopperbauta Tore Reginiussen hoppet heller ikke i taket av glede.
– Det er tre gode lag. Fikk vel ingen av de største navnene, men det blir en tett og jevn gruppe vi kan bite fra oss i. Zenit blir beintøft, og kanskje et av de tøffeste lagene vi kunne få, var noe av det Reginiussen sa til Eurosport.
– Jeg tror det hadde vært morsomt å få noen lag som klinger enda litt bedre i Norge. Noen engelske lag eller noe som folk har et litt mer forhold til, mente Reginiussen.

Kritisk Gauseth: – Begravelsesstemning

Reaksjonene gjorde at Gauseth fyrte seg opp under den direktesendte trekningen hos Eurosport. 33-åringen, som til daglig spiller i Mjøndalen, etterlyste entusiasme og siktet til at han trodde det var langt bedre stemning for Ståle Solbakkens FC København. De trakk Lokomotiv Moskva, FC Sheriff, FC Zlín.
– Det er nok ikke like begravelsesstemning i København som det var i Trondheim. Jeg følte jeg satt og så på en likvake. All energi og alt var bare sugd ut av det rommet der, smalt det fra Gauseth.
Mjøndalen-spilleren kom i stedet med en klar oppfordring til trønderne:
– Dere skal spille Europa. Det kan ikke være noen overraskelse at de møter gode lag? Det er vel bare å bruke det for alt det er verdt å få opp entusiasmen og fylle stadion, mener Gauseth.
– Vardar og Real Sociedad... når de ser dette. Jeg tror ikke de er så dødshappy for å møte Rosenborg.
– Her er det bare å komme seg opp i ringa. De har alle muligheter, fastslår Gauseth.
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Atlético for rasistisk banner
17/05/2018 PÅ 14:52