Berisha og Gulbrandsen trygget kvartfinaleplassen i europaligaen

Oppdatert 15/03/2018 klokken 23:30 GMT+1

Salzburg skal som første østerrikske lag spille kvartfinale i Europa Leagu. Valon Berishas to mål i bortemøtet med Borussia Dortmund ble avgjørende.

berisha

Med 0-0 i torsdagens returkamp gikk Salzburg trygt videre med 2-1-seier sammenlagt. Dortmund måtte score minst to mål for å rappe avansementet, men den tyske storklubben klarte aldri å overliste Alexander Walke i Salzburg-målet.
Ved to anledninger var Hwang Hee-chan nær ved å ta ut all spenning i oppgjøret, men Dortmund-keeper Roman Bürki sto i veien.
I første kamp ble Dortmund rystet av Berishas to scoringer. Kosovo-spilleren med oppvekst i Egersund ordnet da 2-0 i løpet av sju minutter tidlig i annen omgang. Torsdag fant han ikke nettmaskene.
Det gjorde heller ikke Fredrik Gulbrandsen, som entret banen som innbytter etter 66 minutter. De kan uansett juble for et historisk Salzburg-avansement i Europa.
Borussia Dortmund skuffet i Champions League i høst. Tyskerne ble likevel sett på som en av favorittene til å vinne den nest gjeveste europacupen, men Salzburg viste seg å være for sterke.