36-åringen reagerte på hets fra Marseille-supportere som hadde tatt seg inn på indre bane med et karatespark mot hodet til en av plageåndene.
– Uansett hva som skjer, må en profesjonell spiller beholde selvkontrollen tross provokasjoner og fornærmelser, uansett hvor uberettiget de måtte være, heter det i en uttalelse fra klubben fredag.
– Pat er erfaren, og det er åpenbart at han må avstå fra en slik reaksjon selv om fornærmelsene var grove og utrolig nok kom fra en av vårt lags supportere. Han må lære å holde hodet kaldt, sa trener Rudi Garcia etter kampen mot Vitória Guimarães, som endte med 0-1-tap.
Ligue 1 Uber Eats
Fransk elitekamp stanset etter homofobiske tilrop
28/08/2019 KLOKKEN 20:49
Marseille fikk Boubacar Kamara utvist rett før slutt.
Garcia var ikke nådig mot tilhengeren som provoserte Evra.
– Han er ingen tilhenger av Marseille. Man kan ikke fornærme eget lags spillere. Våre tilhengere støtter oss alle, sa treneren.
Evras reaksjon lignet veldig på det Eric Cantona gjorde i 1995 da den daværende Manchester United-spilleren rettet et flygende karatespark mot en tilskuer som fornærmet ham. Cantona ble utestengt i ni måneder.
Evra må også regne med strenge reaksjoner etter sin oppførsel.
Også UEFA har åpnet disiplinærsak mot Evra.
Det europeiske fotballforbundet meldte fredag at disiplinærkomiteen skal behandle saken 10. november, men Evra er automatisk utestengt i Marseilles neste Europa League-kamp.
(©NTB)
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Atlético for rasistisk banner
17/05/2018 KLOKKEN 14:52
UEFA Europa League
Griezmann utnyttet giganttabbe og sikret Atléticos tredje Europaliga-triumf: – Han er ustoppelig
16/05/2018 KLOKKEN 20:35