Manchester United - Celta Vigo 1-1 (2-1 sammenlagt)
Manchester United er klare for Europaliga-finalen etter 2-1 over to kamper mot Celta Vigo. Marouane Fellaini scoret det første målet på Old Trafford, før Facundo Roncaglia utlignet. Med 1-0 fra det første oppgjøret gikk Manchester United videre med 2-1 sammenlagt. På slutten kokte det over for målscorer Roncaglia og Eric Bailly som begge fikk røde kort.
– Jeg går mange ganger til bakerste stolpe. I dag havnet den der og da scoret jeg. Jeg er glad. Det viktigste i dag er at vi går videre, sier Fellaini etter i et Eurosport Norge-sendt intervju etter etter kampen.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
– Føler du mer kjærlighet fra fansen nå?
– Jeg har aldri hatt et problem med fansen. Jeg gir alt hele tiden. Jeg gjør mitt beste for å hjelpe laget, sier Fellaini.
José Mourinho sa før den avgjørende semifinalen at det var den største kampen i deres historie. En smånervøs åpning av hjemmelaget fikk ingen store konsekvenser da Iago Aspas ikke klarte å være effektiv nok. I stedet vartet Marcus Rashford opp med en strøken pasning til Marouane Fellaini. Belgieren lurte seg fri fra markeringen og stanget kula inn i nærmeste hjørne.
– For en pasning! Og der er Marouane Fellaini på løp, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Den utskjelte Fellaini, får vi si, header inn på bakerste stolpe, supplerte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Onsdag 24. mai: Se Europaliga-finalen på Eurosport Player
Rekdal var ikke direkte imponert over keeper Sergio Álvarez Conde.
– Mulig at keeperen kanskje kunne gjort det bedre. Han slår den vel i stolpen og inn. Nå må Celta Vigo score to. Det er de ikke i stand til, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Se målet her:
Daniel Wass fikk det aldri til å stemme helt i Fredrikstad da han var der, men man kan trygt si at danskens karriere har gått oppover etter den gang. I dag fikk han muligheten fra start og kunne scoret på Old Trafford like før pause. Pione Sisto kom seg rundt på kant og fant Wass inne i boksen. 27-åringen stanget ballen like til side for mål.
– Det er en strålende mulighet. Sisto finter for kjapt for Herrera, så stuper Wass inn, men han er hardt presset, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Den danske dynamittduoen kunne ikke forhindre at det stod 1-0 til pause.
Med ti minutter igjen, hvor lite tydet på at det skulle bli flere scoringer, oppsummerte Fredheim Celta Vigos innsats slik:
– Over 170 minutter over to kamper har de vært et nummer for små mot Manchester United.
Men med fem minutter stanget Facundo Roncaglia inn 1-1. Da trengte spanjolene kun én scoring for å gå videre.
Da kokte det fullstendig over etter en situasjon midt på banen. Spillerne stormet mot hverandre og Eric Bailly så ut til å ta tak i øret til John Guidetti. Da svarte målscorer Roncaglia med å slenge en hånd i ansiktet til franskmannen. Bailly og Roncaglia ble utvist. Dermed mister et skadeplaget United stopperen sin i finalen.
– Kaos, kommenterte Fredheim.
Flere scoringer ble det ikke. Dermed er Manchester United klar for finale i Stockholm den 24. mai.
Slik startet lagene:
Manchester United: Romero - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Fellaini, Pogba, Lingard Mkhitaryan - Rashford
Celta Vigo: Alvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass, Radoja, Hernandez - Sisto, Guidetti - Aspas

Høydepunkter: Manchester United - Celta

Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54