Torsdag kveld tar Manchester United imot Celta Vigo til det som blir sesongens viktigste kamp så langt.
  • Har du ikke Eurosport Player? Skaff deg tilgang her!
José Mourinhos menn har skaffet seg et godt utgangspunkt med 1-0-seier i bortekampen i Vigo. I praksis må «De røde djevlene» bare unngå tap for å ta seg til finalen i Europaligaen, og på onsdagens pressekonferanse forsikrer Manchester United-manageren fansen om at laget er svært sultent på suksess.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
– Det er den viktigste kampen i vår historie. Man tenker alltid på den nesten kampen, og den nesten kampen er nå. Jeg tror ikke Celta Vigo ønsker denne finalen noe mer enn oss, sier Mourinho ifølge Manchester Evening News.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
En av gulrøttene med å komme til finalen og vinne Europaligaen, er at man da vil være direkte kvalifisert for neste sesongs Champions League. Med knallhard kamp om den viktige fjerdeplassen i Premier League, kan Europaliga-triumf dermed være den beste muligheten for Manchester United til igjen å være tilbake i det gjeveste selskap. Men ifølge Mourinho er det ikke det som driver laget før torsdagens kamp.
– Jeg velger å se pragmatisk på det. Hvis vi ikke klarer å kvalifisere oss til Champions League er det på grunn av at vi ikke er gode nok. Det er der vi ønsker å være, men for øyblikket må vi fokusere på der vi er nå, og om vi ikke skulle klare å ta oss til finalen i Europaligaen, så er det fordi vi ikke er gode nok. Men nå tenker vi ikke på Champions League, nå kjemper vi for det trofeet vi har i kikkerten foran oss, sier Mourinho.
Portugiseren har til stadighet beklaget seg over mange skader og tøft kampprogram. På torsdag tror han det er hjemmefansen på Old Trafford som kan spille den avgjørende rollen for at det skal bli finale i Stockholm 24. mai.
– Jeg merker forskjell fra kamp til kamp. Atmosfæren er slik jeg ser det ikke like god hver gang. Mot Chelsea var det bra fra første minutt til det siste, men mot Anderlecht var det ikke varm nok stemning, sier Mourinho.
Vertenes kanskje aller farligste våpen er tidligere Liverpool-spiller Iago Aspas. Den lille spanjolen står med 24 scoringer på 45 kamper denne sesongen, men Mourinho mener laget hans nå bør ha god kontroll på hvordan man temmer Celta Vigos toppscorer.
– Så lenge han ikke spiller sentralt på midtbanen eller venstreback, tror jeg ikke det er noe ved Iago Aspas som kan overraske oss. Når man forbereder seg til kamp så gjør vi det så nøye vi kan og studerer hver minste detalj som kan vippe kampen i vår favør, sier Mourinho.
Manchester United-Celta Vigo ser du direkte på Eurosport Player og MAX torsdag fra 20.30. Husk at du også kan se den andre semifinalen mellom Lyon og Ajax til samme tid på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54