Ekstra mye står på spill for den engelske fotballgiganten i Stockholm 24. mai. Seier er også Uniteds eneste gjenværende sjanse til å sikre seg plass i neste sesongs mesterliga.
Dersom Ajax går seirende ut av finalen, vil det utløse en økonomiske «straffeklausul» i den tiårige avtalen United har med utstyrsgiganten Adidas. I klausulen heter det ifølge BBC at den britiske klubben mister 21 millioner pund, tilsvarende 231 millioner kroner, i inntekter.
  • Finalen 24. mai ser du på MAX og internalEurosport Player home.aspx?langueid=13&site=plyNonefra kl. 20.00.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
Avtalen med Adidas har i utgangspunktet en samlet verdi på i overkant av 7,5 milliarder kroner.
United-ledelsen forventer også et bortfall av inntekter på opp mot 330 millioner kroner dersom klubben må se mesterligaen fra sidelinjen for andre sesongen på rad.
(saken fortsetter under videoen)

Høydepunkter: Manchester United - Celta

Store summer

Det potensielle inntektsbortfallet fra Adidas-avtalen utgjør rundt 30 prosent av den samlede utbetalingen utstyrsgigantens er forpliktet til å tilføre Uniteds klubbkasse denne sesongen.
Uniteds økonomisjef Cliff Baty opplyste tirsdag at vinneren av neste helgs europaligafinale kan vente seg en premieutbetaling på rundt 70 millioner norske kroner. Taperen får drøyt halvparten.
Baty opplyste videre at United i et normalår vil kunne forvente inntekter på mellom 440 og 550 millioner kroner som følge av deltakelse i mesterligaen. I europaligaen ligger inntektene til sammenligning på mellom 165 og 220 millioner kroner.
(saken fortsetter under videoen)

Høydepunkter: Lyon - Ajax

Gode TV-penger

Manchester Uniteds inntekter i tredje kvartal av regnskapsåret 2016-17 viser en økning på tre drøye prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det skyldes hovedsakelig at effekten at den nye TV-avtalen i Premier League for alvor begynner å gjøre seg gjeldende.
Klubbens samlede inntekter for inneværende regnskapsår vil ligge på mellom 6,1 og 6,3 milliarder kroner, het det i en melding fra klubben tirsdag. Det er atskillig enn tidligere anslag. Dermed oppjusterer også klubben forventningene til størrelsen på overskuddet.
Det er nå ventet å ende på mellom 185 og 195 millioner pund, godt i overkant av 200 millioner kroner.
Finalen 24. mai ser du på MAX og Eurosport Player fra kl. 20.00.
(©NTB/Eurosport.no)
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54