Forrige uke kom den overraskende beskjeden om at Nicklas Bendtner var klar for FC København. På overgangsvinduets siste dag meldte Bendtner overgang fra Rosenborg til den danske storklubben.
FCK-trener Ståle Solbakken avviste i utgangspunktet at det var aktuelt å hente Bendtner, men skadekrise på spissplass gjorde at klubben tok sjansen likevel.
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
30 MINUTTER SIDEN
– Vi har hatt en god dialog. Nicklas har vært meget, meget tydelig på at han ville det her. Nicklas er en topp angriper som kan bevege seg mye. Nå er det opp til Nicklas å bevise hvor god fotballspiller han er. Han vil bli behandlet akkurat som alle andre, sa Solbakken på pressekonferansen.
Nå tar den tidligere FCK-kapteinen Delaney, som nå spiller i den tyske giganten Borussia Dortmund, bladet fra munnen. Han tror Bendtner kan lykkes i FCK, mye på grunn av nordmannen Ståle Solbakken.
– Det er en fin mulighet for Nicklas og for FCK. Hvis jeg kjenner Ståle rett har han fortalt hva han forventer, og det kommer han til å følge opp.
Bendtner har signert en kortvarig kontrakt ut året med den danske giganten i første omgang.
– Nicklas er en god spiller og kommer til å være det for FCK. Jeg tror at han har de riktige folkene rundt seg til at han skal lykkes. Jeg vet ikke hva tanken er (med de fire månedene). Han må også gjøre et godt inntrykk internt i klubben, sier Delaney, som spilte 90 minutter i 0-0-oppgjøret mot Georgia søndag.
Tirsdag får Bendtner mest sannsynlig sin første mulighet til å vise seg fram når FCK møter Brøndby i en reservelagskamp.
– Han er en fantastisk dyktig fotballspiller og har bevist det mange ganger. Han er en av de beste angriperne vi har hatt på mange år, sier Delaney, som inderlig håper at hans danske venn lykkes i FCK.
Bendtners første oppgjør etter landslagspausen er borte mot Hobro med Pål Alexander Kirkevold og Julian Kristoffersen på laget. Kampen spilles søndag 15. september.
(©NTB)
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
9 TIMER SIDEN