Populære sporter
All sport
Vis alt

Hege Riise før OL-premieren: – Blir en følelsesmessig berg-og-dalbane

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 20/07/2021 klokken 17:29 GMT+2

Storbritannias norske landslagssjef Hege Riise mener de britiske fotballjentene må holde følelsene i sjakk om de skal lykkes i gullracet i OL.

Hege Riise

Foto: Getty Images

Allerede 09.30 norsk tid onsdag morgen får Riises lag en tjuvstart på OL i Tokyo. Britenes premierekamp mot Chile spilles to dager før åpningsseremonien.
I et intervju med Sky Sports sier den tidligere norske midtbanespilleren at lekene kommer til å bli en emosjonell berg-og-dalbane. Hun understreker at måten spillerne håndterer følelsene på blir avgjørende.
– Følelsene av å være i et OL er ganske store, og kampene kommer tett i tett. Det er ikke tid til å bli for overveldet eller glad. Du må bare fortsette framover, sier Riise.
– Du må ha selvtillit og troen på at du er godt forberedt, men også vite at du ikke kommer til å være på topp i hver kamp. Du må kanskje vinne på en dag som ikke er bra, sier hun videre.
Hege Riise fikk i alt 188 landskamper for Norge. Hun gikk selv til topps i 2000-OL i Sydney.
Den tidligere suksesstreneren i LSK Kvinner sier Storbritannia er godt rustet til møtet med Chile.
– Vi har forberedt oss på samme måte som til kampene mot Japan og Canada. Chile er vanskelige å slå, og de spilte blant annet uavgjort mot Tyskland, så det blir ingen lett kamp, sier Riise før åpningskampen.
Hun er tydelig på at det er viktig å komme godt i gang i OL-turneringen.
– Vi ønsker en god start, så får vi se hvordan fortsettelsen blir.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame