Se alt fra Eliteserien hos discovery+. Få tilgang her!
– I utgangspunktet er jeg ikke veldig gira på å spille i førstedivisjon, sier Børven til Discovery mandag.
Spissen nærmer seg 100 prosent igjen etter at en lyskeskade holdt han ute i sesongavslutningen.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
20 TIMER SIDEN
29-åringen har nå vært hjemme på ferie i Øystese i et par uker. Når han skal tilbake til Tyrkia, det vet han ikke.
– Vi har ikke fått beskjed om når vi starter opp igjen. Det er ikke så alt for mye planlegging der nede, sier Børven.
Klubben er for tiden uten trener og skal snart inn i et presidentvalg. Får Børven det som han vil blir oppkjøringen i Ankaragücü også uten Øystese-mannen.
– Jeg synes beviste at jeg er god nok til å få sjansen i en bedre klubb. Hvis du ser på mål per spilte minutt så vil jeg tro jeg var topp ti i ligaen. Og på effektivitet var jeg vel helt på topp, sier målsniken.
Han mistet sesonginnspurten med skaden og klubben rykket ned fra den tyrkiske toppdivisjonen. Men før skaden scoret 29-åringen mål jevnt og trutt og viste god form. Det endte med ti mål på 29 kamper i den tyrkiske ligaen.

Låneklausul i kontrakten

Kontrakten hans varer i ett år til. Børven tror ikke at klubben vil selge, men kontrakten hans inneholder en klausul som sier at han kan gå på lån for «en billig penge» hvis noen blar opp avtalt beløp.
– Det er ikke en veldig høy sum. Det er mindre enn overgangssummen da jeg kom hit. Så lenge en klubb legger de pengene på bordet så er det bare å pakke kofferten, sier Børven.
Agent Kent Karlsen har fått beskjed om å sondere terrenget, men Børven selv sier han ikke har forespeilet seg noen drømmedestinasjon.
– Kent sier fra hvis det dukker opp noe konkret, så får jeg ta en vurdering på det da. Ting må stemme. Men det hadde vært kult å fortsette i utlandet. Jeg har ikke fått reist noe særlig i Tyrkia og det har ikke vært publikum på tribunene. Så jeg føler jeg har gått glipp av litt av opplevelsen, sier Børven.
Han har hatt flere trenerbytter på den éne sesongen han har vært i Tyrkia, og skal han fortsette i landet ønsker han en klubb med klarere planer.
– Ja, om jeg fortsetter der kunne jeg tenke meg en klubb som har litt mer orden på ting og litt mer profesjonalitet. At de har en god trener, en plan for hva vi skal gjøre på trening og en spillestil som er tydelig. Litt mer kontinuitet, sier Børven.

Svarer på Brann-frieriet

Og skulle det ikke dukke opp noe aktuelt i utlandet, er han åpen for en retur til Norge.
I en BA-sak forrige uke svarte Brann-trener Kåre Ingebrigtsen på spørsmål om Børven ville vært aktuell å se på for Brann dersom det gikk mot en Norge-retur.
– Du må be Børven ringe meg. Vi trener fredag klokken 18. Han må bare snøre på seg fotballskoene og komme, sa Ingebrigtsen, som var åpen til avisen om at Børven var en spiss som kunne passet i Bergen.
Børven selv svarer slik på uttalelsen fra Ingebritgsen:
– Det kan fort være aktuelt hvis jeg bestemmer meg for å dra tilbake til Norge.
Enn så lenge er det ferie i Øystese som gjelder, og kanskje en Oslo-tur for å besøke kjentfolk. Så gjenstår det å se om Børven returnerer til Ankaragücü og eventuelt når.
– Jeg får vel plutselig en melding på fredag om at det er oppmøte på trening mandag, spøker toppscoreren i Eliteserien fra 2019.
Sett denne?

Brann-lederen etter seieren: – Vi har troen på prosjektet til Kåre

Eliteserien
Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her blir Hamkam-stopperen utvist
EN DAG SIDEN