– Det er en ekstrem situasjon. I sør er det ikke så ille ennå heldigvis. Det er litt det samme som i Spania. Mange eldre flytter lenger sør på grunn av klima og vær, sier Strandberg som spiller for Sicilia-klubben Trapani Calcio.
Øya ligger i Middelhavet på «støveltuppen» av Italia. Ifølge Reuters hadde onsdag totalt over 7.000 italienere mistet livet som følge av koronaviruset.
For ti dager siden kom Strandberg seg hjem til Oslo.
Fantasy FK
Wildcard spesial: Nestors drømmelag begeistrer Junior
3 TIMER SIDEN

Utsetter hjemreisen

I utgangspunktet var det snakk om at Serie B skulle starte igjen 3. april. Strandberg avtalte med treneren og direktøren at han skulle jobbe med sine folk i Norge og så komme tilbake, men situasjonen har forandret seg.
– Omfanget har bare blitt større. Det er ikke aktuelt at serien kommer i gang i starten av april, sier landslagsstopperen med en fortid i blant annet Vålerenga og Rosenborg.
Før han forlot Italia opplevde han ikke at det var så utbredt i sør, men i øyeblikket vet han ikke når han skal returnere og avventer endelige bekreftelser fra klubben. For et par dager siden skrev direktøren i en melding at det tidligst blir fellestreninger 3. april, men også det er nå høyst tvilsomt.
Den siste kampen den tidligere Hannover-stopperen spilte var mot Empoli 7. mars. Kampen ble spilt uten tilskuere.
– Det har gått veldig fort fra å være i full vigør med å spille kamper til lockdown og krise i hele landet, sier Strandberg til Eurosport.no.
– Det er litt skremmende at det har gått så fort. På et par dager ble hele situasjonen snudd helt på hodet. Som de fleste andre skjønte man ikke helt alvoret i starten.

Ble stoppet av politiet

De siste dagene før han forlot Italia merket han at situasjonen var i ferd med å tilspisse seg. Med strålende vær er det vanligvis mye folk i gatene og yrende cafeliv, men det sa stopp.
– Man måtte ha med et skriv hvis man skulle gå ut hjemmefra og for eksempel på butikken. Jeg ble stoppet av politiet et par ganger, de spurte hva jeg skulle, forteller Strandberg.
– Du måtte ha en grunn for å gå ut. Jeg hadde med en lapp fra klubben som kunne vise det. Det gikk greit til tross for min halvdårlige italiensk og deres halvdårlige engelsk, sier han.
De fleste lagkompisene til Strandberg er fra Nord-Italia, men han sier han så langt heldigvis ikke har hørt om at de har mistet noen i nær omgangskrets.

Trolig ferdig i klubben i sommer

Strandberg er fortsatt i karantene, men har et nytt hus i Oslo som gjør at han får tiden til å gå på lange dager.
Det er likevel usikkert om han kommer til å bo der veldig mye med det første. 29-åringen er åpen for å fortsette i utlandet når kontrakten med Trapani går ut i slutten av juni.
– Jeg har fått spille en del kamper, så det har vært greit. Jeg begynte å komme i god form før denne pausen. Sportslig er det litt kjedelig, men vi får se hva som skjer videre og når vi kommer i gang.
Uten en bekreftet dato for når serien skal fortsette kan det hende han har spilt sin siste kamp for Trapani.
– Det er veldig vanskelig å si. Det kan godt være, sier han.
– Er det aktuelt å bli der utover kontraktsperioden?
– Det må vi se an. Alle sånne ting blir sekundært. For min del skulle jeg gjerne ha avklart det, men man skal ha respekt for situasjonen man er i, sier han.
I fjor var han igjen tilbake på landslaget:
Eliteserien
Avviser kontakt med KBK-keeperen: – Ville nok kommet om han ble tatt ut
5 TIMER SIDEN
Fotball
Overraskelsesuttak to år etter konflikten: – Ingen svarteliste på spillere
7 TIMER SIDEN