Norges Fotballforbund (NFF) meldte lørdag ettermiddag at Helsedirektoratet ikke har gitt det norske A-landslaget tillatelse til å reise til Romania og Østerrike for de kommende bortekampene i Nations League. Det skjer dagen etter at landslagets visekaptein Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset.
I pressemeldingen står det videre at direktoratet mener at reisen «utfordrer bestemmelsene i den norske forskriften» knyttet til covid-19. NFF argumenterer med at forskriften ikke har tatt høyde for situasjoner som den landslaget nå har havnet i
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
2 TIMER SIDEN
En avgjørelse som har fått flere til å reagere – deriblant spillerne på landslaget.
Stefan Johansen, Joshua King og Martin Ødegaard skriver følgende i en felles uttalelse på vegne av hele spillertroppen.
«Hele spillergruppa er dypt fortvilet over at norske myndigheter nekter oss å reise til de to avgjørende Nations League-kampene mot Romania og Østerrike».
Og fortsetter:
«Vi var på Gardermoen, flyet var lastet og skulle ta av om en time da beskjeden om. Vi har etterlevd den svært strenge UEFA-protokollen på samlingen. Det innebærer corona-tester før vi reiste til Norge, og etter ankomst har vi blitt testet fem ganger. Etter smittetilfellet ble oppdaget har alle spillerne og støtteapparatet testet negativt to ganger. Vi bor i karantene på hotellet, bruker munnbind, har febermålinger, eget spise- og møterom hvor sosiale distanse opprettholdes og vi er adskilt alle andre. En egen dedikert corona-lege er med oss på hele samlingen».
«Vi opplever liten forståelse og vilje til å forstå vår situasjon».
Les hele brevet fra spillerne her.
Tidligere på dagen opplyste generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt til Eurosport.no at landslaget var på vei til Gardermoen da kontrabeskjeden kom.
– Vi hadde et møte i dag hvor direktoratet kom med nye vurderinger som betyr at vi ikke kan reise hvis de blir stående. Vi er i dialog for å utfordre den begrunnelsen, med tanke på juridiske vurderinger av forskriften, sa han til Eurosport.no.
Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
18 TIMER SIDEN