Norges Fotballforbund skrev fredag i en pressemelding at en av herrelandslagets spillere er satt i karantene på spillerhotellet. Dagens trening er avlyst. NFF navnga først ikke den aktuelle spilleren.
Nå skriver de at det er høyreback og visekaptein Omar Elabdellaoui som har testet positivt. Galatasaray-spilleren er isolert fra resten av laget.
– Omar kjente først symptomer i natt og har hodepine, lett hoste, samt føler seg slapp. Utover dette er han ved godt mot, skriver NFF på Twitter.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Landslagssjef Lars Lagerbäck skulle holde pressekonferanse 13.15 fredag. Den er avlyst. NFF kommer til å holde en pressekonferanse senere på dagen.

Skal møte Romania søndag

Resten av troppen vil nå forholde seg til instrukser fra de lokale helsemyndighetene i Oslo.
«NFF er i dialog med UEFA og lokale smittevernmyndigheter og avventer informasjon om hva som vil skje videre.» står det i pressemeldingen.
Planen var at laget skulle møte Romania borte søndag kveld og Østerrike borte 18. november. Det gjenstår å se hva som skjer med de kampene.
Onsdagens oppgjør mot Israel ble avlyst fem timer før avspark, ettersom Helsedirektoratet mente det var risiko for smitte blant spillere og støtteapparat, ettersom det oppsto smitte i den israelske troppen.
Helsedirektør Bjørn Guldvog sa den gangen at det kan bli aktuelt at også landslagsspillerne må følge samme karantenebestemmelser som andre arbeidstagere ved utenlandsreise. Han mente UEFA-protokollen var laget på en annen tid, da smitten var vesentlig lavere.
– Protokollen vil ikke gi samme beskyttelse når grunnsmitten i samfunnet er svært høy. Derfor mener vi det er grunn til å vurdere dette på nytt, sa Guldvog til VG.
Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, referer til pressemeldingen sendt fra NFF. Landslagets pressesjef Svein Graff sier at de kommer tilbake med mer informasjon utover dagen.
Nyheten om Elabdellaouis positive test er ikke den eneste negative norsk fotball har fått det siste døgnet. Torsdag kveld ble det klart at både Brann og Haugesund måtte gå i karantene. Brann-spillerne Fredrik Haugen og Daouda Bamba har testet positivt.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN