– Jeg tror det passer veldig bra for Markus å bli i klubben. Da kan han spille i OBOS-ligaen og se om han kan utvikle seg der. Skal gjerne få litt mer kjøtt på kroppen og se om han takler nivået i OBOS. Det tror jeg er en fin utfordring for han og da kan han bo hjemme og fortsette på skolen og likevel utvikle seg. Så det er helt perfekt, sier Ståle Solbakken til Eurosport.no.

Blir i hjembyen

HamKam har vært en del av norsk toppfotball i en årrekke, men hadde store økonomiske problemer og rykket ned fra 1. divisjon i 2014. Neste sesong er det tradisjonsrike laget tilbake på nest øverste nivå. I løpet av sesongen har 16 år gamle Markus Solbakken gjort en god profil og vært fast inventar gjennom sesongen.
Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
EN TIME SIDEN
– Jeg er ganske sikker på at jeg fortsetter her i HamKam. OBOS-ligaen neste år er et bra nivå for meg. Jeg blir nok i HamKam, ja, sier han.
– Hvor avgjørende var opprykket for at du skulle fortsette her?
– Det gjør selvfølgelig det lille ekstra. Jeg følte selv at jeg kunne ha klart å spille på et høyere nivå. Det er bare utrolig deilig at jeg rykker opp med barndomsklubben min som jeg har spilt med i 7-8 år. Det er helt fantastisk.

Mener HamKam må forsterke

Pappa, Ståle Solbakken, har også spilt, vært trener og har fremdeles en sterk tilknytning til klubben. Fra Danmark fikk han den gledelige nyheten om at laget fra hjembyen hadde rykket opp tre runder før serieslutt. Men han turte ikke slippe jubelen før opprykket var helt sikkert.
– Man forventer aldri noe opprykk med HamKam, vi som kjenner HamKam-systemet, men jeg hadde et større håp i år og fordi de har trent og jobbet godt. Det er en fint sammensatt spillergruppe som jeg har fått sett på nært hold i perioder. Så vi hadde et større håp og en større tro, men vi tok aldri noe for gitt.
– Hvordan klarer de seg i OBOS?
– Det må forsterkes. Men det bør også HamKam ha forutsetninger til å klare.
I et intervju med Eurosport.no tidligere i år forklarte Markus Solbakken at han har ambosjoner om at han har ambisjoner om å spille fotball på et høyere nivå. Nå venter en ny hverdag på nest øverste nivå i Norge. Pappa, Ståle Solbakken, er mer forsiktig når han får spørsmål om hvor langt sønnen kan nå og hva han kan få til neste sesong.
– Det skal faren alltid passe på å uttale seg om. Det er nok flere som har sett han spille enn det jeg har gjort den siste tiden. Om han er like ivrig og energisk som han er nå kan han ta noen steg nå. Det er ikke noe press. Dette får være hans verden og jeg skal pushe han noe på det, sier Solbakken.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
4 TIMER SIDEN
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
15 TIMER SIDEN