Norges Fotballforbund har satt opp den 3. runden i NM i fotball for herrer. Der er det duket for flere godbiter.
Den første kampen som peker seg ut er klassikeren mellom naboene Mjøndalen og Strømsgodset på Isachsen Stadion, et oppgjør fylt med masse historie og følelser.
– Dette er vi fornøyde med. Det gir oss en innbringende hjemmekamp med muligheter for seier, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
4 TIMER SIDEN
For Eliteserie-lederne i Trondheims del blir det halvannen times busstur til Moan kunstgress og Levanger. Det blir tredje gang lagene møtes i cupen de siste fire årene.
Brann reiser til Ågotnes på Sotra utenfor Bergen for å møte et Nest-Sotra-lag som de siste årene har skapt hodebry for bergenserne. Sist lagene var i OBOS-ligaen i 2015 tok strilene 4 poeng på to kamper mot Brann, og siden nedrykket samme år har ikke de grønne og hvite tapt en eneste hjemmekamp.
I Sogn og Fjordane er det også duket for et spennende lokaloppgjør når Sogndal gjester Florø på Florø Stadion.
Fjorårets finalist Kongsvinger tar turen til Østfold og Sarpsborg 08, mens Lillestrøm får en grei tur logistikkmessig da Ull/Kisa venter på Jessheim. Stabæk gjester Notodden mens Fløy, som tok seg av Start i 2. runde, er vertskap for Odd.
Serietoer i OBOS-ligaen Ranheim, får besøk av Kristiansund som sliter i andre enden av tabellen på nivået over. Aalesund gjester Kjelsås, mens det i nord også er duket for lokaloppgjør når 2. divisjonslaget Fløya tar imot Tromsø.
Ole Gunnar Solskjær og co. reiser til Ekeberg hvor KFUM Oslo venter.
Sandefjord og Viking er de eneste Eliteserie-lagene som ikke maktet å ta seg til 3. runde. For Lars Bohinens menn ble Ørn-Horten, som nå møter Vålerenga, for sterke, mens Viking røk ut på bortetur til Egersund. Tabelljumboens overmenn får besøk av Haugesund neste runde.
Det er bare to kampene som ikke involverer Eliteserie-lag, og det er oppgjørene Jerv–Åsane og Bodø/Glimt–Elverum. Sistnevnte oppgjør har fått mye oppmerksomhet for sin geografiske avstand. Elverum-trener Tore Fossum alt annet enn fornøyd med å at hans lag får sin tredje strake bortekamp.
Nye regler gjeldende fra og med 2017 sier at cupen skal settes opp som vanlig de første tre rundene, men at det fra 4. runde skal trekkes kamper.
Slik er hele cupoppsettet for den 3. runden:
Spilles 31. mai:
Kjelsås - Aalesund
Ull/Kisa - Lillestrøm
Kongsvinger - Sarpsborg 08
Ørn-Horten - Vålerenga
Notodden - Stabæk
Fløy - Odd
Egersund - Haugesund
Nest-Sotra - Brann
Jerv - Åsane
Florø - Sogndal
Ranheim - Kristiansund
Levanger - Rosenborg
Bodø/Glimt - Elverum
Fløya - Tromsø
Spilles 1. juni:
KFUM - Molde
Mjøndalen - Strømsgodset
UEFA Nations League
Solbakken har ikke tatt keeperavgjørelse – frykter Serbia-trio
7 TIMER SIDEN
Fotball
Håper å få med stjernespissen i nøkkeloppgjøret mot Norge
7 TIMER SIDEN