Gais krever å tilkjennes seieren, men Sveriges fotballforbund leverte tirsdag ettermiddag en innstilling til sin konkurransekomité om at kampen skal spilles ferdig.
Den svenske cupkampen i fotball ble stanset sekunder ut i annen omgang etter at IFK Göteborg-supportere anvendte pyroteknikk. Det ble tent bengalske lys og skutt en rekke raketter ut på banen. Stillingen var 0-0 da derbykampen ble stoppet.
Først ble det meldt at kampen skulle spilles ferdig uten publikum tirsdag ettermiddag, men den planen ble skrinlagt da Gais informerte at klubben ikke ville møte til kamp. Det skjedde etter at Gais-keeper Marko Johansson gjorde det klart at han ikke var i stand til å spille.
Allsvenskan
Perlescoring: Sjekk denne raketten fra stjernespilleren
18/05/2021 PÅ 08:45
– Gais samlede oppfatning er at alt annet enn at klubben (Gais) tildeles en 3-0-seier vil være et tap for fotballen og en aksept for gårsdagens omfattende ordensproblemer, heter det i en uttalelse fra klubben.
Gais-keeper Johansson var tirsdag hos legen og fikk påvist en hørselsskade etter at IFK-supporterne avfyrte raketter bak målet der han sto.
– Jeg kommer ikke på banen i dag. Det går ikke. Det ringer fortsatt i øret, og jeg har veldig vondt i hodet. Jeg greide ikke å sove noe i natt, sier Johansson til Aftonbladet.
– Det begynte å smelle overalt. Jeg så at det landet masse greier på gresset rundt meg. Så hørte jeg et kraftig smell, og det begynte å ringe i øret. Selvsagt ble jeg redd, sa han.
– Jeg er utrolig skuffet. Slikt skal ikke skje, og jeg håper at kampen blir fullført, sa IFK-styreleder Mats Engström til Aftonbladet mandag.
– Vi hadde ikke fått noen signaler om at noe slikt var på gang hos fansen. De har oppført seg bra tidligere og vært til stor støtte, så dette er bare leit, sa Engström videre.
IFK Göteborg godtok at det ikke ble spill tirsdag, men Sveriges fotballforbund ønsker at kampen skal spilles ferdig før siste runde i cupens gruppespill, og man vil forhandle med begge klubber for å finne en passende dato.
(©NTB)
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38