– Kontrakta mi fortsetter jo som vanlig. Så for meg er det ingen problemer her i Tyrkia. Så når jeg ser at familie, venner og fotball-kompiser hjemme blir permittert, så vil jeg hjelpe til. Det er ikke bare-bare å miste full inntekt, sier han på telefon til Eurosport.
21-åringen er i praksis fanget i Istanbul, der hans tyrkiske klubb Kasımpaşa holder til.
Eliteserien
Odd-duo mest sannsynlig klar for helgens kamp
2 TIMER SIDEN
– Jeg sitter bom fast jeg altså. Jeg kommer meg ingen steder jeg. Og det kommer jeg ikke til å gjøre på en stund heller, sier han - litt oppgitt, men ved godt mot.
Det at nære venner, familiemedlemmer og kollegaer hjemme i Norge blir permittert, mister store deler av inntekten sin og står i fare for å slite økonomisk, gjorde at Heintz ville hjelpe til.
– Jeg har sendt hjem en god slant av penger til folk som trenger det og er i kjipe situasjoner. Både fotballspillere og venner i vanlig jobb, pluss selvfølgelig familie. Jeg føler virkelig med folk hjemme nå. Det ikke noe spørsmål for meg å hjelpe til. Det er det minste jeg kan gjøre for folk jeg bryr meg om.
Han påpeker at det er kun hans eget ønske å bistå der han kan. Og han ønsker selvfølgelig ikke at det skal være noen betingelser på hjelpen som blir sendt fra Syden.
– Nå har jeg vært her i halvannet år, og jeg har klart å sikre meg økonomisk. Jeg er ganske sikker på at mange i min situasjon ville gjort det samme.
– Jeg vil ikke at folk skal føle de skylder meg noe. Det er ikke sånn jeg verdsetter penger. Jeg forventer hvert fall ingenting tilbake.

– Ganske drittlei allerede

Den tyrkiske ligaen var en av de siste i Europa til å bli stoppet. Det gikk såpass langt at spillerne nærmest måtte mase seg til å få stoppet fotballen. Først mandag denne uken har Tobias Heintz begynt å merke at koronaviruset preger en hel verden - også Tyrkia.
– Klubbene tillater deg ikke å dra noe som helst sted utenfor Tyrkia. Vi har fått forbud mot å dra ut av Tyrkia. Jeg hadde uansett ikke kommet meg hjem til Norge. De har stengt alt av forbindelser til Norge.
– Når jeg tenker ordentlig over det så er det skikkelig rart at jeg ikke kan komme meg hjem. Uansett hva som hadde skjedd hjemme liksom. Og at jeg i tillegg har forbud mot å forlate landet, sier han.
Klubben hans har sendt alle spillerene hjem til sine respektive hjem.
– Og det er der jeg er dagen lang. Jeg har endt opp med å trene tre ganger om dagen her fordi jeg ikke har noe annet å gjøre.
– Jeg er egentlig ganske drittlei allerede for å være ærlig. Og jeg har bare vært hjemme i fem dager nå.
– Begynner du å bli innstilt på at det er lenge til du får beina på norsk jord igjen?
– Det blir nok lenge til jeg fysisk ser familie og venner, ja. Det er jo en mor og en far der hjemme som ringer annen hver dag og som gjerne ser at jeg kommer meg hjem snart, forteller han og påpeker samtidig at FaceTime er en nyttig ressurs om dagen.
Les også: - Hadde alt vært som normalt, ville jeg vært i en ny klubb

Frykter stor krise i Tyrkia

21-åringen framstår positiv til å takle tiden han har i vente, og han vil på ingen måte grave seg ned. Samtidig er han realist og skjønner alvoret en nasjon som Tyrkia kan stå foran.
– Det kommer nok til å bli en ganske så stor krise her også innen en uke eller to. På det verste bor det opp til 20 millioner mennesker her i Istanbul. Stort sett alle gamle mennesker her har dårlig helse, fordi levestandarden ikke er spesielt god. Det kommer til å eksplodere ganske kraftig her nede tror jeg.
Han legger til:
– Myndighetene her er jo litt lure vet du. Jeg tror jo det egentlig er mange fler som er smittet enn det de opplyser om. Istanbul er liksom to verdensdelers møtested også. Det må jo være mer, sukker han.
I mellomtiden går det i PS4, egentrening og TV-serier for Heintz. Det er stor kultur for å få ting levert på døra, noe han har nytt godene av fram til nå. Men med stenging av alle slags restauranter og kaféer, må han nå ta saken i egne hender.
– Jeg har jo nesten ikke lagd mat mens jeg har bodd her. Nå er det jo complete lockdown, så nå må jeg jo lage maten min selv. Så da får jeg noen ufordringer på kjøkkenet hver dag hvert fall, ler han.
Fagermo prøvde seg på den tidligere Sarpsborg 08-spilleren i fjor:
Fotball
– Noe av det største denne klubben har gjort
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
4 TIMER SIDEN