Scanpix

Står fortsatt uten arbeidsgiver: – Hadde alt vært som normalt, ville jeg nok vært i en klubb

Står fortsatt uten arbeidsgiver: – Hadde alt vært som normalt, ville jeg nok vært i en klubb

21/03/2020 18:08Oppdatert 21/03/2020 18:09

Han var i samtaler med flere klubber og nærmet seg en frisk start - så kom koronaviruset og satte en stopper for Kristoffer Larsens (28) klubbjakt.

– Det er jo kjipt. Jeg var jo i samtaler med flere klubber. Noen var litt mer konkrete enn andre. Hadde alt vært som normalt, så hadde jeg nok vært i en klubb nå, sier han til Eurosport.no.

Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren vil ikke si hvilke klubber det var snakk om. Og han påpeker at det er vanskelig å si hva som egentlig ville skjedd. Det han derimot vet, er at klubbjakten nå er lagt på is inntil videre.

Hele vinteren har han brukt på egentrening. Nå blir det samme regla en god stund framover også.

– Åh, det er ikke stort mye å finne på, forteller han.

– Det går mye i hjemmetrening og den typen ting. Så prøver jeg å følge opplysningene fra myndighetene, men likevel få trent. Jeg prøver å bli kvitt de skadene jeg har slitt med for godt.

– Kan fort bli mange i samme båt

28-åringen er om dagen hjemme i Bergen og trener derfra. Han klarer i det minste å se lyspunkter i en ellers trøblete tid.

– Det eneste positive her er at det har vært sol to dager på rad. Det skjer jo aldri, ler han.

Han har ikke reflektert veldig mye over hvor lenge han kommer til å være kontraktsløs. Også fotballspillere skjønner at sporten deres blir ubetydelig i disse tider, sier han.

– Det er ikke klubber jeg tenker på nå. Det skjer såpass mye annet i verden som er viktigere enn fotball.

– Jeg tror alle spillere egentlig skjønner det, også de som har blitt permittert.

Samtidig kan det fort bli flere som sliter med å finne seg en arbeidsgiver om klubbene skulle bli økonomisk preget over tid.

– Det er nok ikke bare jeg som er i den situasjonen nå. Med alle som blir permittert nå, så kan det fort være mange i samme båt.

Framtidigen er umulig å spå. Og han bruker heller ikke så mye energi på det. Det viktigste er at samfunnet kommer seg gjennom krisen. Så kan man få karrierene sine tilbake senere.

– Vi får håpe at vi får begynne å jobbe igjen etter hvert. Du vil jo ha en garderobe. Du vil trene godt og spille med kamerater.

– Fotball akkurat nå er vel ikke det største. Jeg tror vi bør ta dette her seriøst og håpe at de finner en løsning på det. Så skal det nok gå fint til slutt, sier Larsen.

Video - LSK med kreativt initiativ: – Positivt

01:48