40-åringen var ventet å varsle sin avgang på en pressekonferanse torsdag, etter å ledet Juventus som kaptein til klubbens sjuende strake Serie A-tittel og fjerde strake cupgull denne sesongen.
Buffon avslutter Juventus-karrieren lørdag mot Hellas Verona. Det blir hans 640. kamp i Serie A
Buffon sa på pressekonferansen at han ikke har bestemt seg for å legge opp. Ifølge keeperen har det tikket inn flere fristende tilbud de siste dagene.
Serie A
Balotelli gikk av banen i sinne etter rasistiske tilrop
03/11/2019 KLOKKEN 16:53
– Det var kun to uker siden jeg egentlig hadde tenkt å slutte med fotball, men så kom det tilbud både på og utenfor banen, sa Buffon.

– Flere tilbud

40-åringen vil ta en avgjørelse i løpet av få uker.
– Jeg har tilbud fra flere andre klubber.
Buffon, som har flest landskamper for Italia med 176, kan ta sitt internasjonale farvel 4. juni i en landskamp mot Nederland.
Debuten fikk han allerede som 19-åring da han fikk et innhopp mot Russland i en VM-kvalifiseringskamp i oktober 1997. Det største høydepunktet kom da han hjalp «Gli Azzurri» til VM-gullet i 2006.

Rekorder

Buffon, som debuterte i Serie A for Parma i 1995, fikk 169 kamper for klubben som i 2015 ble slått konkurs og deplassert i Serie D.
Siden overgangen til Juventus i 2001 har burvokteren stabilisert seg som en av verdens beste keepere over flere år.
I 2006 var han involvert i skandalen som rystet italiensk fotball da flere spillere, inkludert Buffon, ble anklaget for å spille på Serie A-kamper. Buffon lot seg frivillig avhøre av italienske myndigheter, men nektet for å ha plassert spill på kamper i Italia. Han ble senere frikjent, men ble likevel med Juventus ned i Serie B da laget ble deplassert etter skandalen.
Siden da har Buffon høstet en haug med utmerkelser og priser og satt flere rekorder i både klubb og serie. Buffon har blant annet rekorden for antall minutter på rad uten å slippe inn mål med 974 i Serie A. Han har holdt nullen i 300 av sine 655 tellende kamper.
(©NTB)
Champions League
United-vending mot alle odds
07/11/2018 KLOKKEN 22:05
Champions League
Juventus og Ronaldo forverret United-krisen
23/10/2018 KLOKKEN 21:00