Portugiseren var for første gang på fem år tilbake på det som var hans hjemmebane og lekegrind fra 2003 til 2009. Han var nær scoring et par ganger, og var involvert i målet som legger ytterligere press på hans landsmann José Mourinho.
Juventus var knusende overlegen i første omgang og kunne ha ledet med tre-fire mål ved halvtid. Gjestene fra Torino dominerte fullstendig både spillemessig og på sjansestatistikken, og Mourinhos menn hadde nok med å forsvare seg.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
Hadde det ikke vært for en opplagt David de Gea i United-målet, kunne det blitt katastrofesifre for gjestene.
– Vi spilte en meget god kamp i dag. Etter pause presset United høyere og tvang fram noen feil som ga dem et par sjanser. Likevel vant vi en fullt fortjent seier, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri.
Målet ble scoret av Paulo Dybala etter et drøyt kvarter, men selvsagt var Ronaldo involvert. Han ble spilt fram på høyresiden og slo et godt innlegg mot nærmeste stolpe, der Chris Smalling gikk i duell med Juan Cuadrado og greide å halvklare ballen. Den kom ikke lenger enn til Dybala, som uforstyrret kunne banke den i mål bak en sjanseløs De Gea.

Kjemperedninger

United-keeperen skulle få rikelig anledning til å vise seg fram senere i kampen. Han sto for en rekke gode redninger i første omgang, spesielt på en avslutning fra gode Rodrigo Bentancur og en dobbeltsjanse med frispark fra Ronaldo og retur fra Blaise Matuidi.
Helt fantastisk var hans inngripen tidlig i annen omgang, da Ronaldo ble satt opp av Cuadrado og fyrte løs fra hjørnet av 16-meteren. Ballen hadde retning mot nærmeste kryss, men De Gea greide å få fingrene på ballen og vippet den utenfor.
På det tidspunkt virket det som Mourinho og hans lag var på vei mot en total ydmykelse, men United greide å kjempe seg inn i kampen og skape visse problemer for Juventus utover i annen omgang.
Paul Pogba, som i likhet med Ronaldo spilte mot sin tidligere klubb, var veldig nær utligning i det 75. minutt. Da skrudde han ballen utenfor Wojciech Szczesnys rekkevidde og i innsiden av stolpen. Returen traff den polske keeperen i hodet og gikk heldigvis for Juventus utenfor.
– Vi fortjente bedre. I de siste kampene har vi vært veldig gode i annen omgang, men vi må begynne å spille slik tidligere, sa den svenske United-forsvareren Victor Lindelöf til BT Sport.
Juventus har med sin seier full poengpott og er halveis i gruppespillet fem poeng foran Manchester United.

Første mål og poeng

Noen timer tidligere scoret Young Boys sitt første Champions League-mål, og det ga også det første poenget. Valencia ble nektet sin første seier i tirsdagens 1-1-kamp i Sveits.
Hjemmelaget var nærmest seieren. Keeper Neto ble helten for Valencia da han noen minutter før slutt så vidt greide å slå Sékou Sanogos nikk i innsiden av stolpen. Returen fikk han rett i fanget.
Valencia startet best og utnyttet en pasningsfeil fra Loris Benito til å ta ledelsen i det 26. minutt. Carlos Solér vant ballen og satte elegant opp Michy Batshuayi, som rundet keeper og scoret.
Young Boys startet forrykende i annen omgang og radet opp sjanser. I det 52. minutt ble Djibril Sow felt av Valencia-kaptein Daniel Parejo, og Guillaume Hoarau utlignet på straffesparket. Dermed ble Young Boys nest siste lag som scoret i mesterligaens gruppespill, etter hele sju baklengsmål. Bare Lokomotiv Moskva er fortsatt målløs.
United-tapet betyr at Valencia (2 poeng) og Young Boys (1) fortsatt er med i kampen om avansement i Champions League.
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54