Oppdatert 23/03/2024 klokken 15:55 GMT+1

Eliteserieklubben viste muskler mot svensk storklubb.

Nysigneringen med scoring

IFK Göteborg - Sarpsborg 08 0-3 (0-2)
Sarpsborg 08 har variert i sesongoppkjøringen så langt. Etter fem strake treningskamper uten seier, skulle de derimot vise seg ordentlig fram i generalprøven.
Stefan Billborns menn tok turen til Göteborg for å møte IFK. Der dominerte den norske klubben totalt.
Eliteserieklubben ga seg ikke før det stod 3-0, og seieren kunne også ha vært større dersom gjestene fra Sarpsborg hadde vært mer effektive.
Uansett tar Sarpsborg 08 med seg en god følelse inn mot seriestarten. De sesongåpner borte mot Viking 1. april.

Pangstart

Sarpsborg 08 var påskrudde fra start, og det skulle ikke gå mange minuttene før de tok ledelsen.
Etter 13 minutter vant Sarpsborg 08 ballen høyt i banen. Serge-Junior Ngouali la ballen tilbake til Niklas Sandberg, og høyrekanten prikket inn kampens første mål fra 18 meter.
Rett før hvilen doblet Jo Inge Berget ledelsen. Den tidligere Malmö-helten stanget inn 2-0-scoringen etter et innlegg fra Sander Christiansen.
Se scoringen her:

Sarpsborg doblet ledelsen: – Litt for enkelt

Nysignering med scoring

Sarpsborg 08 fortsatte å storkose seg på Bravida Arena etter hvilen. 13 minutter ut i omgangen var det Sondre Ørjasæter sin tur til å vise seg fram. Nysigneringen fra Sogndal ble spilt alene gjennom i bakrom, og 20-åringen var iskald da han plasserte ballen inn bak Pontus Dahlberg.
Mot slutten av kampen burde Sarpsborg 08 ha økt ledelsen ytterligere. Innbytter Martin Hoel Andersen fikk en enorm mulighet til å sette eliteserieklubbens fjerde, men IFK Göteborgs keeper vartet opp med en kjemperedning.
Henrik Meister fikk også en god mulighet på tampen. Sarpsborg 08 rullet vakkert opp på høyresiden, før spissen fikk ballen inne i feltet. Avslutningen fra fem meter gikk dog utenfor.
Dermed endte det med 3-0 for det norske laget.