Keepere kan være sære og spesielle. Det er i alle fall et inntrykk Sarpsborg 08s sisteskanse Anders Kristiansen langt på vei bekreftet Klubbhuset-sendingen denne uken.
Kristiansen tror at keepere må ha en spesiell mentalitet for å kunne stå helt bakerst og prestere.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
3 TIMER SIDEN
– Jeg tror det er noe i det. Du må være litt annerledes og ikke helt A4 for å stå i mål. Det er en grunn til at vi keepere har gått for å stille oss der også. Vi har hansker og så står vi bak der alene. Du står ofte der med deg selv og har den indre dialogen. Det er ingen å prate med og alle blir tussete av det, sier Kristiansen til Eurosport.no.

– Han er ganske vill

Selv har han flere spesielle ritualer han må gjennom før kamp. Keeperen må ta på seg den venstre skoen og hansken først og før dommeren blåser i fløyta slår han seg på låret og snakker til tverrliggeren og stolpene.
Det kan til tider bli vel kjedelig å stå helt alene bak. Kristiansen husker godt en en spesiell episode fra debutsesongen i Bryne.
– Jeg tror vi ledet 6 eller 7-0 over Randaberg. Så finner jeg på å ta armhevinger ute på banen. Etterpå fant jeg ut at det ikke ble særlig godt mottatt, sier Kristiansen.
– Hvem er den sykeste keeperen i Eliteserien i hodet?
– Han er først og fremst ekstremt god, men det må være Leciejewski i Brann-målet. Jeg tipper at han har et temperament som gjør at han er så god. Han er ganske vill, forteller Kristiansen.
Saken fortsetter under videoen:

Anders Kristiansen

Foto: Scanpix

Får støtte

Panelet i Klubbhuset er helt enig med Sarpsborg 08-keeperen.
– Jeg har aldri spilt med en normal keeper. Alle keepere har hatt sin særegenhet og vært spesielle, sier Christian Gauseth, og får støtte av Mike Stilson:
– Ofte har de normale keeperne jeg har spilt med, vært veldig dårlige, sier Stilson.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
8 TIMER SIDEN