TRONDHEIM / OSLO (Eurosport):
Null poeng i den såkalte «bronsefinalen» mot Vålerenga mandag, en kamp full av temperatur og kontroversen, var et alvorlig skudd for baugen for Rosenborg.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
10 TIMER SIDEN
Nå er de, rett nok med en kamp mindre spilt, seks poeng bak hovedstadslaget.
– Vi har ikke gitt opp, men tror det blir veldig vanskelig å oppnå medalje uten seier mot Vålerenga. Vi har fremdeles fjerdeplassen å kjempe for og Europra. Det er det vi har igjen som første utvei, og det må vi sørge for å komme oss i nærheten av når vi spiller mot Mjøndalen i morgen, sier Åge Hareide til Eurosport.
Kristiansund jager nemlig poenget bak, og trenerveteranen vet naturligvis viktigheten av å oppnå den plasseringen.
– Det er veldig viktig, med tanke på økonomi og på å bygge et lag, som vi holder på med nå. Det må vi fortsette med inn i 2021. På mange måter er det en god måte å bygge et lag på å spille mot europeiske lag i en sesong.
På spørsmål om konsekvensen av ikke kvalifisere til spill i Europa, svarer han følgende:
– Jeg vet ikke, ikke annet enn å spille bare i hjemlig serie. Vi blir ikke straffet på noen annen måte enn det. Vi får selvfølgelig en dårligere økonomi, som vi må ta hensyn til når budsjettet legges for 2021. Derfor vil vi absolutt prøve å unngå det.
– Har dere mulighet til å ha den stallen dere har i dag om det ikke blir Europa?
– Det må vi nesten ta med styret, på styremøtet når vi er ferdige med sesongen.
Torsdag kveld venter Mjøndalen, som på sin side kjemper for livet i divisjonen, på Lerkendal. Hareide er klar over viktigheten av kampen, og onsdag ønsket han også at deler av treningen gikk uten pressens innsyn, slik at formasjonsøkten kunne bli holdt «hemmelig».
– Det blir en tøff affære. Mjøndalen kjemper for å holde seg i Eliteserien, og de er blitt bedre og bedre i det siste, så det blir ingen lett kamp. En tøff batalje, og de ofrer seg sikkert veldig mye og det må vi gjøre også for å hente tre poeng.
(Artikkelen fortsetter under):

Hareide: – Blir veldig vanskelig å oppnå medalje

– Ideell snittalder

Med fire strake tap, har ikke Rosenborg opplevd en verre tapsrekke siden 2005.
– Det er mange årsaker til det. Nå sist fikk vi en vanskelig vei da vi fikk utvist spilleren vår i førsteomgang. Førsteomgangen var veldig okei fra vår side, på bortebane, vi så trygge ut, spiller bra, det var okei i en vanskelig bortekamp, sier Hareide og legger til:
– Men det er klart; forutsetningene endrer seg voldsomt når vi kommer ned på ti mann. Men jeg synes lagmoralen er god, spillerne jobber hardt og Vålerenga får pirket inn en 1-0-seier. Det var på mange måter litt bittert med tanke på at vi hadde bra styr på dem selv med ti mann.
– Det har vært snakket om at man har Norges beste stall i Rosenborg. Hvordan ser du på det nå?
– Det kan godt være at lag har en god stall, men ikke får det til å fungere. Det er det jeg kan si om det nå, at vi ikke helt har fått ting til å fungere den siste tiden. Og det må vi bare jobbe med for å få det bedre.
– Det var relativt høy snittalder mot Vålerenga, 28 år. Hvordan ser du på det?
– 28 år er den mest ideelle snittalderen å ha på et lag. De fleste lag som er gode har den snittalderen.
– Er det godt nok av Rosenborg å ha fire tap på rad?
– Hvis du tar de fire tapene under ett, er det selvfølgelig ikke godt nok. Og det er ikke godt nok det vi har gjort, men da må vi jobbe for å få det bedre.
Og nå må trolig Rosenborg vinne de resterende kampene for å kapre plassen som gir spill i Europa kommende sesong.
– Ja, det tror jeg faktisk.
(Artikkelen fortsetter under):

Moe Dyrhaug: – Økonomisk bør vi være i Europa fire av seks år

Smiler av krise-spørsmål

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug sier at det selvfølgelig er viktig for Rosenborg med spill i Europa.
– Det vil ikke bli noen voldsomme konsekvenser annet enn at vi ikke får spille i Europa neste år (om det ikke skjer). Det er som vi pleier å si, at økonomisk bør vi være i Europa fire av seks år. Og det har vi vært. Så er det alltid en opptur med med Europa økonomisk, men vi budsjetterer aldri med det, men med de kvalikrundene vi er sikret, sier hun og legger til:
– Så nå har vi allerede laget mange forskjellige scenarioer på budsjettet. Vi håper kvalik til Europa er med der, men er ikke det, så må vi ta det ut.
– Kan dere stå med samme stall neste år om det ikke blir Europa?
– Ja, det kan vi. Selvfølgelig, vi planlegger ikke så kortsiktig, så det er ikke noe problem.
– Men selvfølgelig er det viktig. Vi er en klubb med ambisjoner, og skulle Europa glippe så har vi jo de ambisjonene igjen neste år. Det er nå tre kamper igjen, så vi har ikke gitt opp den muligheten, men som sagt har vi alltid Europa som en ambisjon, så det er viktig for oss.
– Altså ingen krise i Rosenborg fra ditt ståsted?
– Nei, det er ingen krise, det er det ikke, sier Moe Dyrhaug med et smil.
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
12 TIMER SIDEN