Klubben bekrefter på sine hjemmesider at de har valgt å terminere kontrakten til Jörgen Lennartsson med umiddelbar virkning. Det var Romerikes Blad som meldte om nyheten først.
– Lillestrøm Sportsklubb vil takke Jörgen Lennartsson for den innsatsen han har lagt ned for klubben, og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Morten Kokkim til lsk.no.

Tar på seg ansvaret for sviktende resultater

Eliteserien
Mener Viking ble snytt for to straffer: – Soleklart
9 TIMER SIDEN
Treneren selv har skrevet en hilsen til supporterne på hjemmesiden, der han takker for tiden i klubben.
– Etter 19 serierunder så alt veldig bra ut og vi hadde sjansen til å levere den beste LSK-sesongen på lenge. Etter det har vi dessverre ikke levert de resultatene som vi og supporterne ønsker. Som hovedtrener er det mitt ansvar at vi ikke har vært gode nok denne høsten, skriver han.
Eurosport har ikke lyktes å komme i kontakt med sportslig leder, Simon Mesfin eller styreleder, Morten Kokkim, men til rb.no sier sistnevnte dette:
– Vi har hatt fokus på at vi skal klare oss i eliteserien, så tar vi valg basert på hva vi tror vil øke sannsynligheten for det. Vi har hatt dialog den senere tid. Slik situasjonen er nå så tror vi at sjansen for å lykkes mot Start er bedre med en annen til å lede laget, sier Kokkim.
Sparkingen skjer dagen etter at Lillestrøm havnet på kvalifisering i Eliteserien. Dermed får svensken ikke lede laget i dobbeltoppgjøret mot Start 7. og 11. desember.
Svensken tok over etter Arne Erlandsen i fjor, og berget plassen. I år har det derimot gått tråere, og klubben står med 11 strake kamper uten seier.

Nordlie erstatter?

Samtidig er han treneren med lavest poengfangst av alle trenere som har ledet Lillestrøm på permanent basis siden 1975.
Romerikes Blad mener å vite at Lillestrøm kan måtte betale Lennartsson mellom 1,5 og 2 millioner kroner i sluttpakke for å terminere kontrakten ett år før.
Det store spørsmålet blir hvem som skal lede klubben i de to neste kampene. Tom Nordlie er navnet som har blitt oftest nevnt, med Toni Ordinas som en mulig midlertidig løsning. For bare noen uker siden ville ikke Nordlie kommentere en eventuell overgang til gamleklubben.
– Jeg har ikke hørt noe, fortalte Nordlie den gangen.
Ifølge VG skal Nordlie ha en utkjøpsklausul i kontrakten på 300.000kr. De erfarer også at han er den mest aktuelle kandidaten, men at det gjenstår å komme til enighet mellom klubbene.
Nordlie har ikke besvart Eurosports henvendelser.
Om trenersituasjonen skriver klubben følgende på sine hjemmesider:
«Begge parter hadde et sterkt ønske om at dette prosjektet skulle lykkes, men etter 11 kamper på rad uten seier – og to viktige kvalifiseringskamper foran oss – vil en annen hovedtrener lede laget mot Start.
Både interne og eksterne trenerkrefter er aktuelle som trener på kort sikt. Vi vil informere om hvem som leder laget mot Start når det er avklart.»
Eliteserien
Stolt HamKam-trener om RBK-linkede Eriksen: – Hele tiden vært dyr
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
RBK-kapteinen: – HamKam var bedre enn oss i det meste
10 TIMER SIDEN