• Se innspurten av Eliteserien: Ranheim - Lillestrøm søndag 24. november kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
LILLESTRØM (Eurosport.no):
Med kun to kamper igjen av årets Eliteserie-sesong ligger Lillestrøm igjen og føler på nedrykksspøkelset. Klubben står med hele ni kamper uten seier og er kun to poeng unna Mjøndalen på kvalik.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Det kan bli en del neglebiting på Romerike de neste uken.
For siden Jörgen Lennartsson tok over som trener for Lillestrøm 13. juli 2018 har laget kun vunnet 11 seriekamper (11-14-17). Dette tilsvarer en seiersprosent på 26,2. Hans forgjenger Arne Erlandsen hadde en seiersprosent på 32,7 prosent.
Fra Lillestrøm rykket opp til toppdivisjonen i 1975-sesongen er Lennartssons seiersprosent den laveste av de som har trent laget på fast basis. Midlertidige trenere som Arild Sundgot og Petter Belsvik har lavere og er ikke regnet med i tabellen.
Dette er de faste trenerne med lavest seiersprosent. Tabellen gjelder kun for seriekamper:
  • Lennartsson 2018-2019: 42 kamper: 11-14-17 = 26,2%
  • Henning Berg 2008-2011: 89 kamper: 28-28-33 = 31,5%
  • Runar Kristinsson 2015-2016: 54 kamper: 17-17-20 = 31,5%
  • Tom Lund 1990: 22 kamper: 7-4-11 = 31,8%
  • Arne Erlandsen 2016-2018: 49 kamper: 16-13-20 = 32,7%

– Ikke godt nok

Konfrontert med tabellen svarer Lennartsson dette:
– Jeg tenker selvfølgelig at vi var i bunnstriden forrige høst når jeg startet og etter det har vi gjort en del grep som har gjort at det har gått relativt greit denne sesongen. Så de siste åtte kampene har det gått dårligere og da har vi ikke vunnet kamper, og hvis man ikke vinner kamper så får man lite poeng og da blir poengtallene som du får dårligere. Det er vel ganske logisk, sier LSK-treneren.
– Ikke de tallene du ønsker å se?
– Jeg bryr meg ikke så mye om tall, jeg funderer mer på hvordan vi kan gjøre hver dag i treningsuken sammen for at vi skal være så bra forberedt som mulig før hver kamp. Sånn er det i fotballen, vi har ikke vært gode nok den siste tiden her og derfor har vi ikke fått trepoengerne, det har vært mange kamper som har vippet feil vei for vår del med små marginer. Men vi har ikke vunnet på et antall kamper og det har ikke vært godt nok og det er jo jeg som er ansvarlig hovedtrener som har det største ansvaret for det. Så vi må se oss selv i speilet og konstantere at vi ikke har vært gode nok, sier Lennartsson.
Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin sier dette om tallene:
– Jeg er fullstendig klar over det, så det er ikke noen overraskelse det. Det er jobben vår å følge med. Jeg har ikke noen andre tanker enn at vi har fokus på de to kampene som gjenstår.
Se hele intervjuet med Lennartsson her:

Alvorlig situasjon

LSK-treneren mener det er flere grunner til nedgangen denne sesongen.
– Det er ikke ett svar på det. For vår del så har vi selvfølgelig hatt et antall nøkkelspillere som har vært mye ute og har hatt store problemer med skader. Viktige roller i laget som ikke har vært med og det er vel en av grunnene. Men det finnes mange grunner og alle har et stort ansvar for at det har gått dårligere denne perioden her med jeg som har hovedansvaret, sier Lennartsson.
Daniel Pedersen er en av nøkkelspillerne som har vært plaget mye med skader denne sesongen og har ikke psilt en kamp siden 20. oktober grunnet en trøblete legg. Nå er han tilbake og klar for de to siste kampene. Han er fullt klar over situasjonen de befinner seg i.
– Situasjonen er selvfølgelig alvorlig og det er noe som vi skal ta seriøst, og det gjør vi. Vi er nødt til å steppe opp og bli bedre. Vi vet godt at det vi har levert har vært for dårlig. Så det er siste sjanse i denne sesongen for å vise hva man kan også skal de leveres, sier Pedersen.
Nå befinner Lillestrøm seg på 11. plass med 29 poeng, like mange som Tromsø på plassen under. Vålerenga ligger rett over med 34 poeng. Søndag møter Lillestrøm Ranheim kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss.
Se intervjuet med Simon Mesfin her:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05