Fredagens planlagte landskamp mellom EM-finalistene Danmark og Nederland er avlyst på grunn av konflikten mellom de danske fotballkvinnene og forbundet.
Det bekrefter Danmarks fotballforbund DBU.
– Dette er en dypt beklagelig situasjon, og vi er virkelig lei oss for å måtte skuffe de mange tilhengerne som, akkurat som oss, har gledet seg til denne fotballfesten, sier elitesjef Kim Hallberg i DBU.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
7 TIMER SIDEN
– Det er ergerlig og uholdbart at vi ikke kan gjennomføre en utsolgt landskamp og hyllest av kvinnelandslaget på grunn av faglige uenigheter, legger han til.
Landslagskaptein Pernille Harder har ingen forståelse for avlysningen.
– Det har vært myeid til å finne en løsning. DBU har ikke ønsket å forhandle siden søndag. Hele mandagen gikk uten at det ble forhandlet. Det hele virker helt uforståelig, sier Harder.
Konflikten dreier seg om at spillerne på Danmarks kvinnelandslag, samt U21-landslaget for menn, for øyeblikket står uten en landslagsavtale. EM-sølvvinnerne er ikke enige med DBU om økonomiske og andre vilkår for framtiden.
Også Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen reagerer sterkt på konflikten.
– Metoden er like effektiv som en to tonns rivningskule – la oss bare smadre alt som er blitt bygget opp, skriver han på spalteplass i den danske avisen, før han fortsetter:
– Det er grenseløst skandaløst og direkte pinlig for dansk fotball. Man ser med vantro på partene og må nesten kunne spørre: Hva faen er det dere holder på med?
Nederland vant EM på hjemmebane i august, og slik sett skulle fredagens landskamp ha vært en revansjmulighet for Danmark.
Kommende tirsdag starter danskene VM-kvalifiseringen borte mot Ungarn. I den kampen kan de ble nødt til å stille opp med et lag blottet for profiler dersom konflikten ikke er løst.
Dette føyer seg inn i rekken av dårlige nyheter for Danmarks fotballjenter. I august ble det klart at suksesstrener Nils Nielsen slutter på dagen. J19-landslagstrener Søren Randa-Boldt har overtatt ansvaret i jakten på ny landslagssjef.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
9 TIMER SIDEN