OSLO/SANDVIKA (Eurosport.no): Olympiakos vil ikke slippe Omar Elabdellaoui til det norske landslaget til kampene mot Island og Panama. Det bekrefter Lars Lagerbäck på en pressekonferanse.
Grunnen til at den greske klubben kan nekte ham å spille landskampene er for at kampene ikke går på internasjonale FIFA-datoer. Landslagsledelsen har hatt en lang dialog med klubben, men har ikke lykkes i å overtale ham.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Svensken er irritert over at perioden ikke er gjort til offisielle internasjonale FIFA-datoer.
– De har sagt at de ikke slipper spillere i denne perioden. Det er bare å respektere regelverket, sier Lagerbäck.
Inn kommer Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad. Den norske landslagssjefen forteller at de vurderte et lite knippe av backer som erstatter for Elabdellaoui.
– Det er jevnt bak der og vurderte det til at vi tar med ham, sier Lagerbäck til Eurosport.no.
RBK-backen har fire landskamper fra før, men siste opptreden var i februar 2013 mot Ukraina i en privatlandskamp. Lagkompis Birger Meling var ikke på landslagets samling tirsdag. Det er ventet at begge de to Rosenborg-backene slutter seg til landslaget etter kampen mot Odd i cupen onsdag.
Det var også stor usikkerhet om Ola Kamara ville slutte seg til landslaget etter at lagkompis i LA Galaxy, Zlatan Ibrahimovic, fikk rødt kort mot Montreal Impact. Om svensken fikk en lang supensjon kunne Galaxy nekte Kamara å spille for Norge på samme grunnlag Olympiakos.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53