OSLO/SANDVIKA (Eurosport.no): Olympiakos vil ikke slippe Omar Elabdellaoui til det norske landslaget til kampene mot Island og Panama. Det bekrefter Lars Lagerbäck på en pressekonferanse.
Grunnen til at den greske klubben kan nekte ham å spille landskampene er for at kampene ikke går på internasjonale FIFA-datoer. Landslagsledelsen har hatt en lang dialog med klubben, men har ikke lykkes i å overtale ham.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Svensken er irritert over at perioden ikke er gjort til offisielle internasjonale FIFA-datoer.
– De har sagt at de ikke slipper spillere i denne perioden. Det er bare å respektere regelverket, sier Lagerbäck.
Inn kommer Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad. Den norske landslagssjefen forteller at de vurderte et lite knippe av backer som erstatter for Elabdellaoui.
– Det er jevnt bak der og vurderte det til at vi tar med ham, sier Lagerbäck til Eurosport.no.
RBK-backen har fire landskamper fra før, men siste opptreden var i februar 2013 mot Ukraina i en privatlandskamp. Lagkompis Birger Meling var ikke på landslagets samling tirsdag. Det er ventet at begge de to Rosenborg-backene slutter seg til landslaget etter kampen mot Odd i cupen onsdag.
Det var også stor usikkerhet om Ola Kamara ville slutte seg til landslaget etter at lagkompis i LA Galaxy, Zlatan Ibrahimovic, fikk rødt kort mot Montreal Impact. Om svensken fikk en lang supensjon kunne Galaxy nekte Kamara å spille for Norge på samme grunnlag Olympiakos.
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25