King-assist i sterk Bournemouth-seier

Publisert 15/09/2019 klokken 17:01 GMT+2

Joshua King sto for en målgivende pasning da hans Bournemouth tok en solid 3-1-seier hjemme mot Everton i Premier League søndag.

Joshua King

Etter to tap på rad er King og «The Cherries» tilbake på vinnersporet i den engelske toppdivisjonen. Nordmannen var nest sist på ballen da Callum Wilson scoret 1-0, og han skaffet frisparket som ga 2-1. Wilson ble kampens helt da han satte inn sitt andre mål til 3-1.
Bournemouth tok med det sesongens første hjemmeseier. Samtidig klatret klubben til 8.-plass på tabellen.

Skudd i krysstanga

Kampens første virkelig store sjanse kom etter 18 minutter da Evertons Richarlison dunket til fra avstand, men ballen føk i krysstanga og over mål.
Minutter senere fikk Bournemouth en corner fra høyre. Etter en stuss havnet ballen hos King på bakerste stolpe, og nordmannen satte ut venstrefoten tilsynelatende for å avslutte på mål. Ballen traff leggen hans og endte hos Wilson, som stanget inn 1-0.
Etter en jevnspilt omgang suste Everton i angrep minuttet før hvilen. Nevnte Richarlison slo inn fra høyre og fant Dominic Calvert-Lewin foran mål. Briten klatret på en Bournemouth-forsvarer og headet inn utligningen.

Wilson-dobbel

Med litt over 20 minutter igjen av kampen, dro King seg fri på venstresiden og satte fart fra egen banehalvdel. 27-åringen ble felt og skaffet frispark på hjørnet av Evertons sekstenmeter. På perfekt vis skrudd Ryan Fraser kula lavt innover mellom forsvar og keeper. En Everton-forsvarer var nær ballen og flikket den rett i nettet til 2-1.
Fem minutter senere ble Wilson spilt gjennom fra Diego Roco, og alene med keeper var engelskmannen iskald og lobbet inn 3-1.
Med seieren har Bournemouth sju poeng etter fem kamper, det samme som Everton.