Fotball
Premier League

Premier League-klubbene diskuterer kriseplan

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Sander Berge

Foto: Getty Images

AvEurosport
04/06/2020 på 06:12 | Oppdatert 04/06/2020 på 06:15

Premier League-klubbene gjennomfører torsdag nok en videokonferanse om «Project Restart». På sakslista er også hva som skjer om sesongen ikke kan fullføres.

Ifølge BBC kommer hver klubb til å få tid til å uttale seg om hva som bør gjøres dersom planen om å avvikle de 92 gjenstående kampene ikke kan gjennomføres på grunn av oppblussing av pandemien, men ønsket fra lagene i bunnstriden om å droppe nedrykk får neppe flertall.

14 klubber må stemme for et forslag om å droppe nedrykk for at det blir vedtatt. Dessuten har Englands fotballforbund (FA) motsatt seg tanken, og forbundet har vetorett.

Premier League

Tetteys Norwich nærmer seg nedrykk etter nytt tap

FOR 11 TIMAR SIDAN

Ventelig blir det også lagt fram et kampoppsett for de første rundene etter omstarten, med dato og klokkeslett for de enkelte kampene.

Nøytrale baner

Ifølge BBC er det nå nesten sikkert at de aller fleste kampene vil bli spilt på hjemmelagets arena, men politiet har pekt ut enkelte «høyrisikokamper» som skal flyttes til nøytral bane.

Dette gjelder oppgjørene Manchester City – Liverpool, Manchester City – Newcastle, Manchester United – Sheffield United, Newcastle – Liverpool og Everton – Liverpool, i tillegg til en eventuell annen kamp der Liverpool kan sikre serietittelen.

Dette blir ventelig også tema på torsdagens møte. Kamper på nøytral bane må godkjennes ved avstemning.

  • Les også: Mjøndalen sponset lagfest midt i sesongoppkjøringen

Lang liste

Ifølge Sky Sports er det en lang liste over temaer som skal diskuteres på møtet torsdag eller på det neste møtet 11. juni:

* Registrering av nye spillere som kommer inn før sesongen er ferdig.

* Økt antall innbyttere i kampene.

* Nedrykksspørsmålet.

* Om sesongen skal fullføres på nøytrale baner.

* Videodømming (VAR).

BBC mener å vite at Premier League vil foreslå en felles måte å representere publikum i kampene, som alle skal spilles for tomme tribuner.

Virtuelle tilskuere?

Klubber i andre land har benyttet oppfinnsomme måter for å gjøre dette. Danske AGF hadde for eksempel «virtuelle tilskuere» som vistes på videoskjermer på tribunene mens de satt foran webkamera hjemme i sine egne stuer.

Andre klubber har hatt pappfigurer med bilde av tilhengere plassert på tribunene. Det er uklart hva Premier League kommer til å foreslå, men de ønsker angivelig at alle klubber skal velge samme løsning.

Premier League skal starte opp igjen 17. juni, med to hengekamper. Oppgjøret mellom Ørjan Nylands klubb Aston Villa og Sander Berges Sheffield United ligger an til å bli den første av dem, med tidlig kampstart.

Ligaen fikk godt nytt onsdag, da det var bare en positiv prøve blant 1197 spillere og klubbansatte som ble testet i femte runde av virustester.

(©NTB)

Sett denne?

Ekspertens spådom: En av disse blir toppscorer i OBOS-ligaen

00:00:57

Premier League

Solskjær: – Skuffet over at det ikke ble seier

20/06/2020 PÅ 08:11
Premier League

Ighalo-avtale i boks for Solskjær – lånet forlenges

01/06/2020 PÅ 10:39
Relatert
FotballPremier League
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen