Alexander Sørloth (22) er klar for Crystal Palace. Det bekrefter klubben rundt klokken 01:00 natt til torsdag.
– Det føles helt fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Å få spille i Premier League, det er noe jeg har drømt om siden jeg var seks år gammel, sier Alexander Sørloth til klubbens hjemmeside.
Danske BT melder onsdag kveld at Midtjylland mottar svimlende 141 millioner danske kroner inklusive bonuser, noe som inkuder bonuser. Det tilsvarer rundt 180 milloner norske kroner. Om den prisen stemmer, blir han i så fall tidenes dyreste norske fotballspiller.
Premier League
Avis: Seks Solskjær-grep som har forvandlet Manchester United
31/12/2018 PÅ 12:58
Se det første intervjuet med Eurosport her (saken fortsetter):
Den tidligere rekorden hadde Tore Andrè Flo, da han gikk fra Chelsea til Rangers for 160 millioner kroner i 2000.
Danske Ekstrabladet skriver imidlertid at summen Midtjylland mottar er på rundt 170 millioner, og at den danske klubben mottar 95 millioner kroner nå, og at den resterende summen er prestasjonsbasert og avhenger om klubben overlever i Premier League.

Takker landslags-pappaen

Sørloth overtar nummer ni i sin nye klubb, og blir lagkamerat med blant stjernespillere som Christian Benteke, Wilfried Saha og Mamadou Sakho.
Sørloth forteller til klubben at det er i sitt livs form han nå ankommer Premier League.
– Etter jeg kom til Danmark har pilen bare pekt rett oppover. Jeg har hatt mitt beste halvår i karrieren. Uten tvil, det har vært fantasisk helt fra den første dagen jeg kom til Midtjylland, sier han.
Sørloth er sønn av Rosenborg- og landslagslegenden Gøran Sørloth. På spørsmål hva hans berømte fotball-pappa har betydd for han, svarer han dette.
– Han har hjulpet meg siden jeg var seks år og startet og spille fotball Ikke så mye nå lenger siden jeg begynner å bli eldre og kan gjøre mine egne valg. Men selvfølgelig, han er fortsatt en del av det. Jeg ringer han ofte etter kamper for å få råd, så han er fortsatt veldig viktig.
Onsdag kveld bekreftet Midtjylland at ukrainske Artem Dovbyk (20) blir Sørloths ersatter i den danske klubben. Angriperen hentes fra FC Dnipro, og skal prøve å erstatte nordmannens imponerende målpoeng-produksjon i klubben.
Saken fortsetter under bildet

Sørloth

Foto: Scanpix

– Jeg ble litt rørt

Gøran Sørloth bekreftet onsdag ettermiddag at sønnen hadde forlatt Midtjyllands treningsleir i Dubai for å reise til London for å gjennomgå medisinsk sjekk og forhandle om den personlige kontrakten.
– Jeg ble litt rørt, jeg må innrømme det. Og det handler ikke om noe impulsivt fra Crystal Palace, de har brukt god tid på å sjekke han ut. At de tenkte at han kan klare å ta det aller høyeste nivået i verden, da kjente jeg at det presset på noen tårer, sa Gøran Sørloth til Eurosport.no onsdag ettermiddag.

– Har forutsetningene for å lykkes

Sørloth slo gjennom i Eliteserien for Bodø/Glimt på utlån fra Rosenborg i 2015-sesongen. Etter låneavtalen var ferdig ble spissen solgt til Groningen i Nederland. Der startet det svært bra for Sørloth. Etter hvert ble det mindre og mindre tillit og trønderen ble solgt til FC Midtjylland i sommer.
Der har han tatt ligaen med storm, og er gulljagende Midtjyllands toppscorer etter halvspilt sesong med imponerende ti mål og syv målgiende på 19 kamper.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener Sørloth har mange ferdigheter som tilsier at han kommer til å bli en suksess i Premier League.
– Har har fysikken, størrelsen og forutsetningene for å lykkes der. I tillegg er han tøff mentalt. Nå har han prøvd seg i forskjellige klubber, og fått smakt litt på både medgang og motgang. Når du får denne sjansen, må du bare ta den, sier Rekdal til Eurosport.no
Premier League
Hodgson ønsker Liverpool-spiss – dårlig nytt for Sørloth
31/12/2018 PÅ 09:49
Premier League
Sammenligner Solskjær med en eksorsist
27/12/2018 PÅ 13:10