Scanpix

OL-mesteren vraket til VM-tremila

OL-mesteren vraket til VM-tremila
Av Eurosport

12/02/2019 10:46Oppdatert 12/02/2019 12:15

For ett år siden ble Simen Hegstad Krüger olympisk mester på 30 kilometer skiathlon. Under VM i Seefeld får han ikke gå den samme distansen.

Det ble klart da landslagssjef Vidar Løfshus presenterte det norske laget under et pressetreff på Sjusjøen tirsdag.

Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Emil Iversen går skibyttedistansen i VM.

Kampen om de fire plassene på det norske tremilslaget har vært hard helt til siste slutt. Foran NM i Meråker nylig var minst fem løpere høyaktuelle for å få gå.

Emil Iversen sikret sin plass ved å bli norsk mester på hjemmebane og hadde Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby på plassene bak seg. Deretter fulgte Simen Hegstad Krüger.

Spurtsterk

Johannes Høsflot Klæbo mislyktes i Meråker og måtte ta til takke med 20.-plass. Etterpå forklarte han det svake resultatet med tøff trening inn mot mesterskapet.

Landslagsledelsen har endt på at den spurtsterke 22-åringen forsvarer en plass på skiathlonlaget i VM. Dermed falt regjerende OL-mester Simen Hegstad Krüger utenfor.

– Resultatene som har vært og hvordan vi tror tremila blir seende ut gjorde at vi landet på Klæbo. Det har vært en utfordring å ta ut dette laget, men etter en totalvurdering ble det slik, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Med rette var Simen skuffet. Han er regjerende olympisk mester, sa Nossum.

Krüger må håpe på plass på det norske stafettlaget og den avsluttende femmila i Seefeld.

Hektisk

For Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen betyr tirsdagens uttak at de går mot en heseblesende VM-innledning. Mesterskapet innledes med sprint i fri teknikk og skiathlon to dager derpå. Dagen deretter skal det kjempes om gull i lagsprint, der Klæbo og Iversen er det sannsynlige norske laget.

Klæbo og Iversen går også 15-kilometeren i klassisk og er også høyaktuelle på det norske stafettlaget senere i mesterskapet.

På det norske skiathlonlaget for kvinner går Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

(©NTB)

0
0