Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæks nye juvel scoret igjen: – Han er en gave

Oscar Korsnes

Oppdatert 10/07/2022 klokken 21:06 GMT+2

Gift Emmanuel Orban har fått en kanonstart på Stabæk-karrieren. Men selv ikke en drømmescoring var nok til å stoppe Brann-toget.

Se høydepunktene: Utrolig solo-scoring og superinnbytter sikret poengdeling.

Brann - Stabæk 1-1 (0-1)
Ubeseriede Brann stanget lenge mot Stabæk. Det så ut til at noen magiske sekunder fra Gift Emmanuel Orban skulle sørge for sesongs første Brann-tap, men ti minutter før fulltid fant bergensklubben til slutt nettmaskene.
Det var rett før pause at den nigerianske spisskometen vartet opp med en praktscoring. Unggutten driblet seg forbi både forsvarere og keeper før han puttet ballen i mål.
– For en helt spinnvill scoring av Gift Emmanuel Orban. Et dribleshow uten sidestykke. Han er en gave til dette Stabæk-laget, sa kommentator Amund Lutnæs da målet var et faktum.
Se scoringen under.
picture

Gift-magi mot Brann: – Han er en gave!

Stabæk-trener Eirik Kjønø fortalte i pausen at det ikke var langt unna at Gift ble tatt av før scoringen.
– Jeg var egentlig litt frustret på han hele omgangen, og vurderte å bytte han ut. Men så varter han opp med et der, sa han.
Etter kamp var Kjønø likevel full av lovord om talentet.
– Det er noe veldig spennende der. Det er akkurat det vi trenger nå. Han er en målscorer og kan gjøre det lille ekstra, sa Stabæk-treneren.
Scoringen var likevel ikke nok til å få med seg alle tre poengene hjem, for etter 80 minutter satt innbytter Bård Finne inn utligningen for hjemmelaget. Dermed fortsetter den ubeseirede rekken for Brann.
Se høydepunktene fra Sandnes Ulf - Ranheim i videoen under.
picture

Se høydepunktene: Sandnes Ulf snudde mot Ranheim

Klatret på tabellen

Etter dagens kamp troner Brann fortsatt overlegent på toppen av tabellen. På plassene bak har det imidlertid blitt endringer. Ranheim som hadde andreplassen før runden tapte nemlig 3-2 borte mot Sandnes Ulf. Dermed er Ranheim og Stabæk likt på poeng, men sistnevnte snek seg opp på andreplass på bedre målforskjell. Med tre poeng og en kamp mer spilt klatret Ulf forbi KFUM på tabellen. De ligger nå kun to poeng bak nettopp Ranheim.
Tabelljumbo Stjørdals-Blink var også i aksjon søndag. Den kriserammede klubben måtte nok en gang gå slukøret av banen etter å ha tapt 1-2 mot Raufoss.
Se høydepunktene fra Stjørdals-Blink -Ranheim i videoen under.
picture

Se høydepunktene: Blink-mål på overtid forgjeves – Raufoss holdt unna

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame