Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er ekspertens vinnere og tapere av overgangsvinduet i OBOS-ligaen

Even Lübeck

Publisert 05/09/2022 klokken 15:05 GMT+2

Vegard Hansen trekker frem Mjøndalen som en av overgangsvinnerne, men ikke fordi han selv fikk sparken. Samtidig stusser han over strategien til flere klubber.

Alejandro Díaz

Foto: NTB

  • Se OBOS-ligaen på discovery+
Hansen fikk sparken som Mjøndalen-trener i august etter over 16 år i klubben. Noen dager senere ble han ansatt som Discovery-ekspert ut sesongen.
Han har fått i oppgave om å plukke ut tre vinnere og tre tapere fra sommerens overgangsvindu i OBOS-ligaen.
– Det var jo veldig mye som skjedde i Eliteserien, spesielt på Deadline Day, men ikke så mye i OBOS. Det var egentlig et ganske vanlig vindu. Man visste jo at enkelte lag, som Stjørdals-Blink, ikke kom til å gjøre noe.
Hansen ber selv om å få på plass sine egne kriterier før listen blir servert:
– Jeg har tre kriterier når det kommer til en slik liste. Det handler om kvalitet inn og ut, hvor spillere inn er det viktigste. Så er det prisen på de som har blitt hentet. Og til slutt hvordan sammensetningen av troppen er og hvordan harmonien i gruppa er.
Vi godkjenner kriteriene til Hansen og gyver løs på listen.

Dette er Hansens tre overgangsvinnere

Mjøndalen

Hansen er kjapp med å si, med en humoristisk undertone, at det ikke er fordi han har fått sparken at han gjør Mjøndalen til overgangsvinneren.
– Både Sondre Skogen og Lowe Reutersward har vært gode for dem. I tillegg har de fått inn storscorer Kristian Lien og Daniel Arrocha, selv om sistnevnte hadde en helt utrolig debut med rødt kort og å gi bort mål på eget avspark etter 14 sekunder. Jeg har aldri sett noe lignende før. Men de fire kommer nok til å vise seg som gode signeringer som ikke har kostet noe, sier Hansen.
– Det er en god sammensetning av troppen nå. Tidligere har de hatt for mange sentrale midtbanespillere og for mange høyrebacker. Nå har de leid ut noen unggutter og fått justert troppen med Hermann Kleppa og Matias Belli Moldskred ut. De har redusert lønnskostnadene og ser bra ut nå. Jeg har de som min overgangsvinner, sier Hansen.

Skeid

– Det er det laget i bunnen av tabellen som har forsterket seg mest. De har fått inn Maxwell Effion, Per-Magnus Steiring og Kristoffer Hoven, i tillegg til Palmi Arinbjornsson, som jeg ikke kjenner mye til. De har fått inn solide forsterkninger som gir dem med dødballkraft, og det er viktig. Der har de vært litt for puslete, sier Hansen.
– Jeg tror Skeid ender på kvalik, som har forsterket seg etter de siste ukene med signeringer. I tillegg har de ikke mistet noen av betydning. De har en god sjans til å holde seg nå.

Bryne

– De har tatt sju poeng på de siste tre kampene, mye på grunn av de nye forsterkningene i Jørgen Hatlehol, Axel Kryger og Jens Husebø. Spesielt defensivt har de forsterket seg, nå har de tettet igjen og kun sluppet in ett mål siste tre. Det at de har blitt såpass mye bedre defensivt tror jeg gjør at de holder plassen. De tre nysigneringene har alle vært viktige fra kamp nummer en, sier Hansen.

Dette er Hansens tre overgangstapere

Raufoss

– De har mistet mye kvalitet i Markus Aanesland, Herman Haugen og Even Bydal, selv om sistnevnte ikke var veldig toneangivende. De to første var viktige brikker. De har ikke fått inn noe særlig med erstattere heller.
– De har gjort det fantastisk de siste årene med Christian Johnsen som trener og har imponert i overgangsvinduer tidligere, men dette går de tapende ut av. Og med en negativ trend med svake resultater tror jeg ikke de ender på kvalikplass.

Sandnes Ulf

– Dette blir en subjektiv vurdering. De har hentet to fra Mjøndalen i Moldskred og Kleppa som ikke fikk spille der. Jeg håper de får en oppsving i Ulf, men det er jeg usikker på. Forsterker de Ulf? Usikker. Kampen mot Mjøndalen var skremmende svak. Aanesland inn kan være en god signering, men de har mistet Fredrik Pålerud og Ståle Sæthre også. De ser ikke bra ut med en svak form i det siste og.

Sogndal

– Det de har gjort i sommer har ikke imponert meg. Alejandro Diaz har ikke sett så bra ut og blir nok ikke den spissen som skal redde dagen for dem. Philip Slørdahl ble tatt av mot FFK etter mange mål imot. De har mistet Peter Godley Michael, Axel Kryger og Mathias Blårud, så jeg vet ikke om jeg hadde sendt de tre ut og hentet de to andre inn.
– De har ikke gått styrket ut av dette vinduet. Nå har de masse spisser som ikke får spille og, så jeg er usikker på harmonien i troppen. Jeg tror ikke de klarer kvalikplassen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame