• Se Odd - Vålerenga lørdag fra klokken 18:00 på discovery+ og TVNorge
Stjørdals/Blink - Aalesund 1-0 / Ull/Kisa - Sogndal 2-1
OBOS-ligaen 2021 ga oss nervepirrende spenning helt inn til målstreken, og mest dramatisk var det i nedrykksduellen mellom Tom Dents Stjørdals-Blink og Steffen Landros Ull/Kisa. For mens Blink hadde et to poengs forsprang før årets siste runde, var Kisa nødt til å dra med seg tre poeng mot Sogndal – samtidig som at Dents mannskap måtte tape for opprykksklare AaFK.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
4 TIMER SIDEN

To minutter i eufori

Og det startet perfekt for Ull/Kisa.
10 minutter: Stjørdals-Blink får en enorm mulighet til å gå opp i ledelsen allerede i innledningen mot Aalesund på M.U.S stadion. Først kom Joachim Olufsen alene mot keeper Michael Lansing, før ballen blir spilt videre til Johann Hoseth Kosberg som på utrolig vis ikke makter å sette ballen på blank kasse.
12 minutter: Drøye to minutter etter Blinks kjempesjanse i Trøndelag, skjer det noe på Jessheim. Henrik Kristiansen dundrer til fra like utenfor sekstenmeteren, og på elegant vis smyger ballen seg inn i hjørnet bak en utspilt Renze Fij. Ull/Kisa passerer dermed Stjørdals-Blink på livetabellen.
Men det skulle ikke gå for de gulgrønne fra Jessheim.
Saken fortsetter under videoen.

HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene

Vant, men rykket ned

Først sendte Stjørdals-Blinks Kjetil Holand Tøsse hjemmelaget til himmels etter 36 spilte minutter, og til tross for at de to kampene frøs litt til den neste halvtimen, våknet Sogndal da det gjenstod 20 minutter på Jessheim. Kristoffer Hoven dundret til og gjorde det betraktelig vanskeligere for hardt pressede Ull/Kisa-spillere.
Sogndal måtte ha tre poeng for å passere KFUM Oslo (som valset over Jerv på Initility Arena), og det hjalp nok lite for Landro at gjengen fra Saftbygda hadde noe å spille for det siste kvarteret. Men Ull/Kisa ga aldri opp.
Tre minutter før slutt sendte Mikkel Rakneberg hele Jessheim til himmels med Kisas andre scoring for dagen. Intens jubling til tross: Med stadig ledelse til Stjørdals-Blink mot AaFK, var Ull/Kisa fortsatt under streken.
Med at Aalesund som ikke maktet å få med seg poeng fra iskalde Stjørdal, er det Ull/Kisa som må ta den tunge veien ned til PostNord.
– Det Ull/Kisa opplever nå er en brutal virkelighet, sa Petter Bø Tosterud i studio.
Ull/Kisa måtte se sluttminuttene fra Trøndelag på TV. Se de utrolige scenene her - saken fortsetter under videoen.

Ekstreme kontraster i intense sluttminutter: Her ser de nedrykket skje på TV

– Bare trist

Discovery møtte daglig leder i Ull/Kisa Andreas Aalbu like etter at nedrykket var et faktum. Kisa-sjefen var selvfølgelig svært skuffet.
– Nå er det bare trist. Alle er helt i kjelleren. Bare fryktelig tungt og trist, understrekte Aalbu, med en tydelig klump i halsen.
– Vi har hatt en kollaps som ikke har lignet grisen i høst. Vi har prøvd å snu hver stein for å komme oss ut av det, men det har ikke gått veien. Vi vant i dag, men når man har 14 kamper uten seier på rad, så kan det ikke gå, fortsatte han.
Trenersteine var en av nevnte steinene som ble snudd i Ull/Kisa i høst, og inn kom Steffen Landro som skulle snu den vonde trenden. Det skjedde ikke.
– Det er utrolig mange kompetente folk her, som jeg ikke unner et nedrykk. Vi har vært bra i de fleste kamper i høst, og jeg synes ekstremt synd på alle i klubben. Dette er bare trist, sa Landro etter kampslutt.
– Det er en ting jeg vet, og det er at Ull/Kisa kommer tilbake til OBOS-ligaen om ikke lenge, fortsetter han.
Se intervjuene med daglig leder Andreas Aalbu og trener Steffen Landro her. Saken fortsetter under videoen.

Helt knust etter dramatisk nedrykk: – Vi skal rett opp igjen!

Hødd i kvalik

Stjørdals-Blink på sin side skal ut i sin andre kvalikkamp på rad, etter at de i fjor slo Asker over to kamper. I årets kamp møter trønderne Hødd, som samtidig som årets siste OBOS-runde halte i land sammenlagtseieren mot Arendal på Sørlandet.
– Det er dette det handler om. Kvalikplassen har vært et mål lenge nå, så utrolig deilig å ha klart det, sa matchvinner Tøsse til Discovery etter at kvaliken var sikret.
Nå venter to viktige oppgjør mot Hødd i desember.
– Jeg er sunnmøring, så det gleder jeg meg til. Det blir gøy, sa matchvinner Tøsse til Discovery etter at kvalikplassen var sikret.
Se intervjuet med Tøsse her:

Helten som berget kvalik: – Det er dette fotball handler om

OBOS-ligaen
Mange nye ansikter i OBOS-ligaen: Se hele overgangsoversikten
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
15/01/2022 PÅ 13:28