Foto: Rune Sjøberg, Sogndal Fotball
Sønn av trener Erik og barnebarn av Johann Johannesen og Svein Bakke. Nå er det tid for tredje generasjon Bakke i Sogndal, Johan Johannesen Bakke (16).
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
I GÅR KLOKKEN 12:58
Nyheten bekrefter Sogndal selv på sine hjemmesider.
Spillerutvikler i Sogndal, Nils Tore Krosshaug, beskriver Johannesen Bakke som en spiller med spesielle ferdigheter, ro med ballen, god pasningsfot og et godt skudd. Han forteller til hjemmesiden at:
– Første gang jeg traff Johan var han en litt beskjeden og forsiktig gutt som ikke snakket så mye utenfor banen, men på banen lar han beina snakke for seg. Johan er genuint opptatt av fotball, og han er en lagspiller med stor L som spiller andre lagkamerater gode. Som ung spiller er han veldig lærevillig.

– Prøver å skape mitt eget navn

Hovedpersonen selv forteller til Discovery at det er utrolig stort å signere proffkontrakt med barndomsklubben.
– Jeg husker at jeg gikk ut på Fosshaugane Campus som liten og så alle kampene til Sogndal. Det er også veldig stort når både faren min og begge bestefedrene mine har spilt på Sogndal fra før. Det er utrolig stort.
Johannesen Bakke forteller at han ikke kjente noe særlig press på det å skulle bli fotballspiller før han kom opp til Sogndals andrelag og etter hvert A-laget, men prøver å la være å tenke på det.
– Jeg prøver å skape mitt eget navn!
Selv om 16-åringen ønsker å skape sitt eget navn, er det noen fordeler med å ha en tidligere toppspiller som far. Han beskriver hvordan en kveld med Champions League-fotball kan se ut i stuen hos familien Bakke:
– Vi ser på midtbanen til lagene for å se hvordan de spiller. Han (far Eirik) bruker å spørre «Hvis du hadde vært der, hva hadde du gjort?». Jeg får også mange råd fra lagkamerater som Sivert Mannsverk, Kristoffer Valsvik og Mathias Blårud. Jeg får veldig mange gode råd rundt om.

Drømmen om Leeds

Siden far Eirik har spilt for engelske Leeds, er det kanskje ikke så unaturlig at Johan har et godt forhold til klubben. Han sier at drømmen så klart er å få spille i utlandet, spesielt Leeds, men det er andre ting som kommer først.
– Akkurat nå er målet at jeg klarer å spille meg inn på Sogndals startellever og å gjøre det så godt som mulig her. Så får vi se hva fremtiden bringer om jeg kommer meg til utlandet eller ikke.
Fra før har Fotball-Norge Berg-familien der den tredje generasjonen med Patrick for tiden er aktiv. Kanskje Johan Johannesen Bakke kan sørge for at Bakke-familien også setter sitt preg på fotballen i Norge med tre generasjoner i Eliteserien etter hvert.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23