Det bekreftet klubben på en Nidaros-sendt pressekonferanse onsdag.
Discovery skrev forrige uke at Pereira var på listen over aktuelle kandidater til Ranheim-jobben. Den tidligere Rosenborg- og Colombia-assistenten sa da at han var lysten på en hovedtrenerjobb dersom det dukket opp en god mulighet.
OBOS-ligaen
Skuffet Isnes etter seieren røk på overtid: – Det koker innvendig
I GÅR KLOKKEN 18:38
Nå har han signert en kontrakt med Ranheim ut 2023-sesongen.
– Vi har hatt en god og grundig prosess de siste ukene, og ble enige om en avtale i går kveld, sa Ranheim-leder Frank Lidahl på pressetreffet.

Første hovedtrenerjobb

– Hugo er en som matcher veldig mye av det vi har sett etter. Han brenner for dette og har en ordentlig lidenskap for fotball og utvikling av spillere og lag. Han har god kjennskap til trøndersk fotball og han har bred kunnskap og erfaring. Det er i ordentlig Ranheim-ånd at vi slipper til Hugo i sin første hovedtrenerjobb, fortsetter Lidahl.
Klubblederen forteller også at Pereira var klubbens førstevalg, og at de ble enige med portugiseren tirsdag etter å ha vært i samtaler med flere kandidater.
Pereira selv ser fram til å bli hovedtrener for første gang.
– Det er en stor forskjell på å være hovedtrener og assistenttrener. Man har byrden av avgjørelsene på sine skuldre hver dag. Men jeg er klar for det. Det er noe jeg har villet gjøre en stund og nå er timingen god.
Ranheim har slitt tungt på banen denne sesongen og ligger nest sist i OBOS-ligaen med ti poeng på ti kamper. Pereira påpeker at ligaen er jevn og at det bare er fire poeng opp til kvalifiseringsplassene.
– Jeg har sett mange Ranheim-kamper. De har ikke helt hatt marginene med seg. Det kommer ikke av seg selv. Vi skal ta mange poeng framover, men vi må kontrollere måten vi tar poengene. Det er veldig viktig i Ranheim, sier Pereira.
Sett denne?

Se høydepunktene: Ull/Kisa-Ranheim

OBOS-ligaen
Her fullfører Start comebacket på overtid i vill oppryksduell mot KFUM
I GÅR KLOKKEN 18:12
OBOS-ligaen
Sisteskansen med kjempebrøler: – Den gjør vondt
I GÅR KLOKKEN 17:25